Actueel in stad en dorpen

 • WOZ waarde te hoog? Bel of mail met de gemeente en wij helpen u verder!

  (16-04-2014)

  Binnenkort ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen. Op dit biljet staat de  WOZ waarde van uw woning voor het belastingjaar 2014. Mogelijk vindt u de WOZ waarde te hoog of heeft u andere vragen over uw WOZ beschikking. Wij willen net als u graag dat de waarde juist is! Bel of mail gerust met de gemeente, de medewerkers zitten voor u klaar!

  Lees verder
 • Collectes in de maand mei en juni

  (16-04-2014)

  In de maanden mei en juni zijn er de volgende collectes in de gemeente Harlingen.

  Lees verder
 • Weggooien? Mooi niet! Harlingen start eigen Repair Café

  (16-04-2014)

  Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! 

  Lees verder
 • Sluiting gemeentelijke gebouwen

  (16-04-2014)

  In verband met komendefeestdagen zijn er gewijzigde openingstijden van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is gesloten op:
   

  Lees verder
 • Harlingen zoekt stembureauleden tussen de 18 en 27 jaar!

  (16-04-2014)

  Op donderdag 22 mei 2014 vinden de verkiezingen voor het nieuwe Europees Parlement plaats. De gemeente wil jonge inwoners meer betrekken bij de verkiezingen.

  Lees verder
 • Gemeente Harlingen doet mee met Wecycle-actie na Koningsdag

  (16-04-2014)

  Gemeente Harlingen wil samen met Wecycle burgers stimuleren om na Koningsdag elektrische apparaten in te leveren bij de milieustraat. Daarom krijgen de eerste honderd inleveraars van een elektrisch apparaat het spannende jeugdboek ‘Schaduw over Koningsdag’ cadeau bij Milieustraat De Ommekeer. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld met kans op een leuk uitje voor het hele gezin.

  Lees verder
 • Notulen BenW vergadering van 15 april 2014

  (15-04-2014)

  Elke dinsdagochtend vergadert het College van B&W. De notulen van deze vergadering worden na afloop zo spoedig mogelijk op de website geplaatst.

  Lees verder
 • Koninklijke Onderscheiding de heer Cees Swier

  (14-04-2014)

  Burgemeester Roel Sluiter heeftt zaterdag 12 april 2014 tijdens de opening van het bruine zeilvlootseizoen 2014 namens zijn ambtsgenoot van Aalsmeer een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Cees Swier, oud voorzitter van de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen. De heer Swier wordt Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

  Lees verder
 • Enthousiasme vrijwilligers buurtpreventie Groot Ropens verspreidt zich

  (11-04-2014)

  Op donderdagavond 10 april 2014 deelden burgemeester en politie een schouderklopje uit aan de vrijwilligers van het pilotproject buurtpreventie Groot Ropens. Tijdens de bijeenkomst in het gemeentehuis wisselden de aanwezigen hun ervaringen van de afgelopen maanden uit. 

  Lees verder
 • Potvis Sil komende dagen bezocht door meer dan 600 scholieren

  (10-04-2014)

  Van woensdag 9 tot en met vrijdag 11 april wordt potvis Sil in Lekkerkerk tentoongesteld. Via deze tentoonstelling wordt het voor alle inwoners en scholen in de regio Lekkerkerk mogelijk het skelet van dichtbij te komen bekijken. Preparateur Bas Perdijk werkt tijdens de tentoonstelling gewoon door aan de preparatie van het skelet en zal aan het publiek uitleggen wat hij doet.

  Lees verder
Archief