Actueel in stad en dorpen

 • De Rekenkamercommissie Harlingen doet onderzoek naar het Klantcontactcentrum (KCC)

  (07-10-2015)

  De Rekenkamercommissie van de gemeente Harlingen gaat onderzoek doen naar het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente. Het KCC is een nieuwe ontwikkeling voor gemeenten. Sinds 2008 wordt er in Harlingen aan gewerkt om bij de gemeente één plek te realiseren waar burgers en bedrijven met al hun vragen aan de hele overheid terecht kunnen: het KCC. 

  Lees verder
 • Burgemeester Sluiter verwelkomt twee nieuwe Nederlanders

  (07-10-2015)

  Twee  'nieuwe' Nederlanders zijn maandag 5 oktober op het Stadhuis ontvangen door burgemeester Roel Sluiter om daar officieel tot Nederlander uitgeroepen te worden. Na het afleggen van de verklaring van verbonden kon burgemeester Sluiter de bekendmakingen van Nederlanderschap overhandigen aan de heer M. Mahamuud en mevrouw M.D. Roldán de Annema.

  Lees verder
 • De gemeente bedankt iedereen die betrokken was bij de crisisopvang

  (07-10-2015)

  Van donderdag 24 september tot en met woensdag 30 september heeft de gemeente Harlingen vluchtelingen opgevangen in de Waddenhal. Een groot aantal Harlingers heeft hierbij geholpen. Het College van B&W wil al deze mensen van harte bedanken voor de inzet. 

  Lees verder
 • Uitkomst mystery shop onderzoek Fryslân en Harlingen: vraag altijd ID

  (07-10-2015)

  De beste methode om te voorkomen dat je toch alcohol verkoopt aan een minderjarige is het altijd controleren van het ID-bewijs. Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid in opdracht van de Friese gemeenten bij supermarkten, slijterijen, horecagelegenheden, cafetaria’s, jongerencentra, sportkantines en evenementen. 

  Lees verder
 • Notulen BenW vergadering van 6 oktober 2015

  (06-10-2015)

  Elke dinsdagochtend vergadert het College van B&W. De notulen van deze vergadering worden na afloop zo spoedig mogelijk op de website geplaatst.

  Lees verder
 • Jeugdgemeenteraad start 5e jaar

  (06-10-2015)

  Donderdag 8 oktober start de Jeugdgemeenteraad van Harlingen het vijfde seizoen. En meteen pittige onderwerpen.

  Lees verder
 • Laatste blog burgemeester Sluiter over de crisisopvang vluchtelingen

  (01-10-2015)

  Burgemeester Sluiter houdt een weblog bij over de crisisopvang van vluchtelingen in Harlingen. Vandaag is zijn laatste blog: 

  Lees verder
 • Harlingen vangt tijdelijk vluchtelingen op in de Waddenhal

  (30-09-2015)

  Update woensdag 22.50 uur: Vanmiddag zijn alle vluchtelingen vertrokken uit de Waddenhal naar hun volgende bestemming. Het Leger des Heils en medewerkers van de gemeente zijn mee gegaan voor een goede overdracht. Na het vertrek heeft burgemeester Sluiter alle medewerkers en vrijwilligers bedankt voor de inzet. Nog vanavond is begonnen met de schoonmaak van de sporthal zodat hopelijk dit weekend de eerste sportactiviteiten weer kunnen beginnen. 

  Lees verder
 • Harlingen bezocht door Sander Groothuis van Windstar Cruises

  (30-09-2015)

  De heer Sander Groothuis, heeft onlangs Harlingen bezocht en was onder de indruk van de speciale mogelijkheden die de stad Harlingen kan bieden aan de cruise industrie.

  Na 25 jaar als kapitein te hebben gefungeerd voor Windstar Cruises weet de heer Groothuis als geen ander wat de klant zoekt in een nieuwe locatie zoals bijvoorbeeld Harlingen.

  Lees verder
 • Wonen en zorg in Almenum

  (30-09-2015)

  De gemeente Harlingen, stichting v/h de Bouwvereniging, de Huurdersraad Harlingen en de Stichting huurdersbelang Almenum zijn de gesprekken over wonen en zorg in Harlingen gestart.

  Lees verder
Archief