Actueel in stad en dorpen

 • Lage waterdruk in groot deel van Harlingen

  (02-07-2015)

  Sinds gisteravond is de waterdruk in een groot deel van Harlingen laag. Er is een technische storing in Franeker waardoor de waterdruk in Harlingen is verlaagd. Daarnaast kan het warme weer van invloed zijn op de waterdruk. Ook de komende dagen blijft de temperatuur hoog. Vitens roept dan ook op in de ochtend- en avonduren zuinig te zijn met water.

  Lees verder
 • Wethouder Le Roy trapt woonrijp maken Ludinga af met verwijderen bestrating

  (02-07-2015)

  Wethouder Maria le Roy heeft vanochtend de eerste stenen uit de bestrating van het pleintje van de Molenrak gehaald. Hiermee zijn de werkzaamheden voor het woonrijp maken van een groot deel van Ludinga officieel gestart. 

  Lees verder
 • Harlingen vanaf het water nog aantrekkelijker

  (02-07-2015)

  Met de oplevering van de Grote en Kleine Sluizen én het nieuwe Stadspodium is Harlingen vanaf het water nog aantrekkelijker geworden. Vandaag hebben wethouder Maria le Roy en Herke de Groot (directeur van De Boer & De Groot) een rondje door de havens gevaren om dit zelf te ervaren. Bij beide projecten is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van Harlinger bedrijven. 

  Lees verder
 • Vliegbewegingen op zondag 5 juli 2015

  (01-07-2015)

  Op zondagochtend 5 juli 2015 wordt er vanaf vliegbasis Leeuwarden gevlogen met de Hawker Hunter van de Dutch Hawker Hunter Foundation (DHHF). Deze Hawker Hunter zal alleen starten en landen vanaf de basis.

  Lees verder
 • Gewijzigde zomeropenstelling

  (01-07-2015)

  De gemeentelijke loketten van de gemeente Harlingen zullen deze zomer van donderdag 23 juli t/m donderdag 27 augustus 2015 op donderdagavond om 18.00 uur dicht zijn in plaats van 20.30 uur.

 • Naturalisatieceremonie op het stadhuis

  (01-07-2015)

  Woensdag 1 juli 2015 heeft burgemeester Roel Sluiter de verklaring van verbondenheid voor het Nederlanderschap afgelegd bij de heer Abdi Hadur Abdulahi. De burgemeester vertelde hem wat het Nederlanderschap onder andere met zich mee brengt. Zo mag hij in het vervolg in Nederland gaan stemmen en kan hij nu een Nederlands paspoort of identiteitskaart aanvragen.

  Lees verder
 • De zomerbraderieën gaan weer van start

  (01-07-2015)

  Vanaf donderdag 9 juli 2015 gaan in Harlingen op donderdag's weer de zomerbraderieën van start. Dit betekent niet alleen volop gezelligheid in Harlingen maar het gemotoriseerde verkeer moet rekening houden met een stremming van de volgende straten:

  Lees verder
 • Notulen van BenW vergadering van 30 juni 2015

  (30-06-2015)

  Elke dinsdagochtend vergadert het College van B&W. De notulen van deze vergadering worden na afloop zo spoedig mogelijk op de website geplaatst.

  Lees verder
 • €733.000 voor Cruise Port Harlingen

  (30-06-2015)

  De provincie Fryslân hecht grote waarde aan de ontwikkeling van een cruisehaven in Harlingen. De provincie stelt hiervoor € 733.000 beschikbaar. De Nieuwe Willemshaven in Harlingen wordt gebaggerd tot 8,5 meter diepte en krijgt een drijvende steiger van 180 meter. Hierdoor kunnen cruiseschepen tot 160 meter in Harlingen aanleggen. Cruise Port Harlingen wordt hierdoor dé ontvangsthaven voor internationale cruiseschepen in Fryslân. 

  Lees verder
 • CycloMedia maakt foto’s in uw gemeente

  (29-06-2015)

  Op dit moment worden in uw gemeente foto’s gemaakt door CycloMedia, een Nederlands bedrijf gevestigd in Zaltbommel, dat gespecialiseerd is in het grootschalig in systematisch in beeld brengen van de omgeving. Met speciaal uitgeruste voertuigen maakt CycloMedia 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg.

  Lees verder
Archief