Actueel in stad en dorpen

 • Alcohol- en drugstesten tijdens Visserijdagen Harlingen

  (02-09-2014)

  Afgelopen zaterdag waren bij de Visserijdagen in Harlingen, jongeren van stichting Responsible Young Drivers aanwezig om bezoekers bewust te maken over de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer. Met behulp van alcohol- en drugstesten zorgden zij ervoor dat de jonge feestgangers na hun stapavond ook weer veilig naar huis gingen. 

  Lees verder
 • Notulen BenW vergadering van 2 september 2014

  (02-09-2014)

  Elke dinsdagochtend vergadert het College van B&W. De notulen van deze vergadering worden na afloop zo spoedig mogelijk op de website geplaatst.

  Lees verder
 • Samen voortvarend aan de slag: gebiedsteams Harlingen van start

  (01-09-2014)

  Vanmiddag zijn de gebiedsteams Harlingen, het Stadsteam en het Jeugdteam, officieel van start gegaan. Tijdens de kick-off hebben de deelnemende organisaties een intentieverklaring ondertekend en is gezamenlijk een zeil gehesen om zo de samenwerking tussen de verschillende partijen te bekrachtigen. 

  Lees verder
 • Gemeentelijke draagspeld voor scheidend voorzitter comité Visserijdagen Paul Kwast

  (28-08-2014)

  Gisteravond tijdens het openingsconcert van de 55e Visserijdagen Harlingen heeft scheidend voorzitter Paul Kwast de gemeentelijke draagspeld ontvangen. Hij krijgt de draagspeld voor zijn jarenlange inzet voor de Harlinger samenleving. 

  Lees verder
 • Realisatie N31 Traverse Harlingen voorlopig gegund aan Ballast Nedam

  (27-08-2014)

  Rijkswaterstaat heeft op 26 augustus 2014 mede namens de provincie Fryslân en de gemeente Harlingen, gezamenlijk de Bestuurlijke Alliantie N31 Traverse Harlingen, bekend gemaakt dat de realisatie van het werk voorlopig is gegund aan Ballast Nedam Infra BV.

  Lees verder
 • Notulen BenW vergadering van 26 augustus 2014

  (26-08-2014)

  Elke dinsdagochtend vergadert het College van B&W. De notulen van deze vergadering worden na afloop zo spoedig mogelijk op de website geplaatst.

  Lees verder
 • Potvis Sil te bezichtigen tijdens de Visserijdagen

  (25-08-2014)

  Tijdens de Visserijdagen is Sil de potvis te bezichtigen in de Hubert Jans loods aan de Willemshaven naast de Willem Barentsz. Het skelet van de vorig jaar op Terschelling gestrande potvis is helemaal klaar. De Hubert Jans loods staat op vrijdag- en zaterdagmiddag open. Tussen 14.00 en 17.00 uur is iedereen welkom om kijken hoe het skelet geworden is.

  Lees verder
 • Herinrichting Havenplan vanaf 1 september wederom van start

  (25-08-2014)

  Na de Visserijdagen worden de werkzaamheden aan het Havenplein weer opgestart. In het voorjaar is de weg al omgelegd en zijn de parkeerplaatsen verplaatst van het plein naar de overkant van de weg. Vanaf september wordt het plein aangepakt. Het Havenplein moet uitgroeien tot een locatie met men graag verblijft. 

  Lees verder
 • Harlingen krijgt loopbrug van keermuur naar Willemshaven

  (25-08-2014)

  Om de bereikbaarheid van de Willemshaven te verbeteren, wordt er een loopbrug gebouwd van de keermuur naar de Willemshaven. Vandaag heeft wethouder Le Roy het startsein gegeven voor de bouw van deze loopbrug. Met de bouw van deze loopbrug gaat een gekoesterde wens van velen in vervulling. De verwachting is dat de aannemer, de VBK Groep uit Hoorn, de loopbrug nog voor het stormseizoen van 2014 gereed heeft.

  Lees verder
 • Helikopters oefenen bij duisternis op Vliehors

  (22-08-2014)

  Bemanningen van Chinook-transporthelikopters oefenen in week 35 en 36 op het NAVOschietterein ‘Vliehors Range’, gelegen op het meest westelijke deel van het Waddeneiland Vlieland.

  Lees verder
Archief