Actueel in stad en dorpen

 • Roel Sluiter voorgedragen als ‘nieuwe’ burgemeester van de gemeente Harlingen

  (04-03-2015)

  De heer Roel Sluiter (PvdA) is tijdens de openbare raadsvergadering op 4 maart door de gemeenteraad voorgedragen als ‘nieuwe’ burgemeester van de gemeente Harlingen. De gemeenteraad vindt dat Sluiter het beste past bij de gemeente Harlingen zoals verwoord in de door de raad opgestelde profielschets. 

  Lees verder
 • Kostendelersnorm vanaf 1 juli 2015 van kracht

  (03-03-2015)

  De kostendelersnorm houdt in dat de hoogte van uw bijstandsuitkering afhangt van de samenstelling van uw huishouden. Hoe meer personen van 21 jaar of ouder en een eigen inkomen bij u in huis wonen, hoe lager uw bijstandsuitkering wordt. Het maakt niet uit hoe hoog het inkomen van de medebewoners is. De reden voor het invoeren van de kostendelersnorm is dat u de woonkosten kunt delen met meerdere personen. 

  Lees verder
 • De Adviesraad voor het sociale domein van start

  (03-03-2015)

  Op maandag 2 maart is de Adviesraad voor het sociale domein geïnstalleerd door wethouder Kuiken. Hiermee is de Adviesraad officieel in functie als een zelfstandig adviserend orgaan voor het college van B&W over sociale vraagstukken. Dit kan zowel gevraagd als ongevraagd zijn. De vergaderingen van de Adviesraad zijn openbaar.

  Lees verder
 • Informatie over de ouderbijdrage jeugdhulp

  (03-03-2015)

  Een ouderbijdrage is een financiële bijdrage van (stief)ouders voor het levensonderhoud van hun kind. Graag informeren wij u graag verder over deze ouderbijdrage. 

  Lees verder
 • Gemeente kapt 80 onveilige bomen

  (03-03-2015)

  Na een veiligheidscontrole op alle bomen in de gemeente Harlingen blijkt dat er 80 bomen gekapt moeten worden. Deze bomen zijn aangemerkt als onveilig voor de omgeving. De kap start in de week van 9 - 13 maart. 

  Lees verder
 • Notulen BenW vergadering van 3 maart 2015

  (03-03-2015)

  Elke dinsdagochtend vergadert het College van B&W. De notulen van deze vergadering worden na afloop zo spoedig mogelijk op de website geplaatst.

  Lees verder
 • Denk mee over parkeren in Harlingen

  (02-03-2015)

  De gemeente kijkt dit jaar kritisch naar het huidige parkeerbeleid. Dit omdat de gemeente het parkeren voor alle inwoners en bezoekers eenvoudiger wil maken en een definitieve oplossing wil voor het eiland gerelateerd parkeren. 

  Lees verder
 • Gebiedsteams in Harlingen uitgebreid met twee wijkverpleegkundigen

  (02-03-2015)

  Sinds vandaag zijn het Stadsteam en Jeugdteam Harlingen uitgebreid met twee wijkverpleegkundigen. Deze verpleegkundigen gaan activiteiten organiseren rondom thema’s als leefstijl, gezondheid, zelfredzaamheid, chronische ziekten en psychosociale zorg. 

  Lees verder
 • Mantelzorgcafé op 11 maart 2015

  (27-02-2015)

  Het Steunpunt Mantelzorg Harlingen organiseert op woensdag 11 maart 2015 het Mantelzorgcafé, met als thema: “ Een sprankelend voorjaar begint bij een kleurrijke mantelzorger”.

  Lees verder
 • WOZ waarde te hoog? Bel of mail met de gemeente en wij helpen u verder!

  (26-02-2015)

  Onlangs heeft u de aanslag van de gemeentelijke belastingen ontvangen. Op dit biljet staat de  WOZ waarde van uw pand voor het belastingjaar 2015. Mogelijk vindt u de WOZ waarde te hoog of heeft u andere vragen over uw WOZ beschikking. Wij willen net als u graag dat de waarde juist is! Bel of mail gerust met de gemeente, de medewerkers zitten voor u klaar.

  Lees verder
Archief