Gratis sporten: het kan tijdens de Nationale Sportweek van 21 - 28 april!

Van 21 tot en met 28 april vindt voor de eerste maal in de gemeente Harlingen de Nationale Sportweek plaats.
Sportverenigingen, scholen, de gemeente en andere aanbieders van sport en bewegen organiseren tijdens de Nationale Sportweek in het hele land sportieve activiteiten. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten.

Een week vol sport
Tijdens de Sportweek worden meer dan 60 verschillende activiteiten georganiseerd. Voor jong en oud! De gemeente Harlingen werkt hierbij samen met tien sportverenigingen. Denk hierbij aan een kaats clinic, kitesurfen, wandeltochten, fitness, tennis, basketbal, zwemmen en nog veel meer.
Kijk op www.harlingen.nl/sportweek voor alle activiteiten en meld je meteen aan!

Spectaculaire opening!
De Sportweek wordt op spetterende wijze geopend met een fakkeltocht door de hele gemeente. Sporters van verschillende verenigingen lopen via Midlum, Wijnaldum en het centrum van Harlingen naar MFC Het Vierkant waar wethouder Peter Glasbeek de fakkel overneemt en officieel de sportweek opent.
Vanaf de Grote Bredeplaats mag iedereen het laatste deel van de tocht meelopen. De sporters verwachten rond 11.00 uur vanaf de Grote Bredeplaats het laatste deel van de tocht te wandelen.
Doe je sportkleding aan en breng gezamenlijk de fakkel naar het Vierkant!