Dit jaar is er door corona helaas geen ‘Boomfeestdag’. En dat kan natuurlijk niet vond de negenjarige Rick uit Harlingen. Hij maakte een prachtige boomtekening en stuurde die met een brief naar burgemeester Roel Sluiter. Of er dit jaar niet alsnog een boomfeestdag georganiseerd kon worden? Rick kwam op dit leuke idee omdat zijn vader een liniaal liet zien die hij als aandenken kreeg toen hij meedeed aan een boomplantdag in 1984.

 

Rode beukenboom

Als alternatief voor Rick’s idee bedacht wethouder Harry Boon (openbaar groen) samen met het team dat het afscheid van de burgemeester organiseert, een plan. Namelijk dat er ter gelegenheid van zijn afscheid op 28 mei aanstaande een boom wordt geplant en dat Rick een plaquette met tekst bij de boom mag onthullen. De onthulling van de rode beukenboom vond vanmorgen om 11.00 uur plaats. Het mooie hekwerk is vervaardigd door Lilian Fopma en Monique Wolff, mede initiatiefnemers van de Werkgroep Balklandpark-Noord. Zij hebben het ontwerp voor het noordelijke deel van het Balklandpark opgesteld. Het Balklandpark is onderdeel van de Gebiedsontwikkeling Westerzeedijk.

 

Middenstip voormalige voetbalveld

Bijzonder is dat de boom op de locatie van de middenstip van het oude voetbalveld vanv.v. Harlingen is geplant. Daarmee is met het planten van de boom ook de ‘aftrap’ gedaan voor het realiseren van het Balklandpark.

 

Burgemeester Sluiter is diep geraakt door actie van Rick

Burgemeester Roel Sluiter: “Ik ben diep geraakt door jouw actie Rick en vond het heel fijn om samen met jou de boom te planten en de plaquette te onthullen. Ik zal vaak een ommetje door het park maken en terugdenken aan jou en ontmoetingen en gebeurtenissen uit mijn leven als burgemeester. En hopelijk is er volgend jaar weer gewoon een jaarlijkse boomfeestdag. Ik denk dat je met de liniaal die je van mij krijgt ook goed kan meten hoe de boom in doorsnee groeit. Leuk als je mij dit nog eens laat weten.”
 

Fotobijschrift: Rick onthult samen met burgemeester Roel Sluiter de plaquette (foto Joachim de Ruijter).