Home > Bestuur > Vacatures > Vacature Allround financieel adviseur

Vacature Allround financieel adviseur

Ben jij analytisch, flexibel, communicatief vaardig en doelgericht? En heb jij ervaring met allerlei vraagstukken op het terrein van financieel beleid? Dan ben jij de nieuwe collega die wij zoeken! Bij het team Financiën, Belastingen en Juridische Zaken ontstaat per direct de vacature voor een: Allround financieel adviseur voor 36 uur per week.

Dit ga je doen:

Helaas gaat onze collega ons binnenkort verlaten en daarom zoeken wij jou! Als allround financieel adviseur krijg je te maken met een breed scala aan financiële (beleids-)vraagstukken (BCF/BTW en vennootschapsbelasting) en geef je hierover advies aan je collega’s. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor het Sociaal Domein en vervangt soms collega’s bij andere beleidsterreinen. Je gaat het Gemeentefonds beheren en geeft het bestuur en collega’s advies over de P&C cyclus en documenten. Ook draag je bij aan versterking op het gebied van interne beheersing en interne controle.

Dit ben jij:

Je hebt een HBO opleiding richting finance of accounting afgerond en kent de BBV en de Gemeentewet. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen een gemeente. Onder tijdsdruk werken is voor jou geen probleem en samenwerken zit in je bloed. Je hebt een oplossingsgerichte en positieve werkhouding en bent gewend om flexibel te werken.

Wie zijn wij?

De gemeente Harlingen is een zelfstandige, compacte gemeente in een veranderende maatschappij. Dat vraagt een andere manier van werken. Wij zijn niet meer de aanbodgerichte organisatie van vroeger maar werken naar een vraaggerichte, klantgerichte organisatie. Je komt werken in een deskundig team met een informele sfeer, waarbij flexibiliteit en professionaliteit hoog in het vaandel staan.

Wat bieden wij jou?

  • Jij krijgt een tijdelijk contract van een jaar met uitzicht op een vast contract.
  • Jouw aanstelling vindt plaats in salarisschaal 10A, wat een salaris van minimaal €3.080,= en maximaal €4.541,= bruto op basis van 36-urige werkweek betekent.
  • Daarnaast kun je rekenen op prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:
  • een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen,
  • collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat. In week 23 zal de briefselectie plaatsvinden. De sollicitatiegesprekken staan op dinsdag 11 juni 2019 en woensdag 12 juni 2019 ingepland.

Vragen?

Voor vragen over de vacature kun jij contact opnemen met Erik Dost teamleider financiën, belastingen en juridische zaken met telefoonnummer 0517-492338. Vraag over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Karina Kingma, P&O: 0517-492175.

Is je belangstelling gewekt?

Wij horen graag van je! Stuur je sollicitatiebrief uiterlijk 2 juni 2019 per e-mail naar hrm@harlingen.nl

Download

Gemeente Harlingen

Klantcontactcentrum

Openingstijden Klantencontactcentrum

Telefonisch bereikbaar
ma t/m do 8:30 - 16:30 uur
vr 8:30 - 12:30 uur
Telefonisch: 14 0517

Vanuit het buitenland:
0031 517 492 222

Gebiedsteam

Telefonisch bereikbaar
ma t/m vr 8:30 - 16:30 uur

Telefonisch: 14 0517

Inloopspreekuur Gebiedsteam
Maandag 14.00 - 16.00 uur
Donderdag 10.00 - 12.00 uur
MFC 't Vierkant

Afspraak maken

Contactformulier

WOZ loket

Europese verkiezingen