Het gemeentehuis is momenteel gesloten. De dienstverlening van de gemeente Harlingen blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven. Daarom zijn er aanpassingen in onze dienstverlening. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Digitaal is veel te regelen

Regel uw zaken digitaal via deze website als dat mogelijk is. Voor de meeste diensten hoeft u niet naar de balie te komen. Zo kunt u online bijvoorbeeld een verhuizing doorgeven, uittreksels BRP, parkeervergunningen of een vergunning aanvragen. 

Balies

Het gemeentehuis is alleen op afspraak open voor dringende zaken. Dit zijn:  
•    Geboorteaangifte
•    Erkenning van ongeboren vrucht
•    Overlijdensaangifte
•    (Spoed)aanvraag van rijbewijs en identiteitsbewijzen als de geldigheid verloopt voor 31 juli  2020
•    Ophalen van rijbewijs en identiteitsbewijzen als de geldigheid verloopt voor 31 juli 2020

Zonder afspraak kunt u het gemeentehuis niet in. Om handcontact te vermijden, kunt u alleen met pin betalen. Vergeet dus niet uw pinpas mee te nemen. 

Op afspraak langskomen

U kunt via onze website een afspraak maken om langs te komen voor dringende zaken van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur. Lukt het niet via de website een afspraak in te plannen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente Harlingen, telefoonnummer 140517.

Brievenbus

Als u stukken moet aanleveren, dan kunt u deze in een van de twee brievenbussen van het gemeentehuis doen. Deze vindt u bij de voordeur van het KCC (Voorstraat 35) en bij de zijingang van het stadhuis.