Zeelieden monument

Om 16.00 uur vindt er een kranslegging/herdenking plaats bij het Zeelieden monument op de Waddenpromenade. De kranslegging wordt gedaan door burgemeester R. Sluiter en dhr. H. Zwaan van de politie infra. Aan deze herdenking werken ook Het Leger des Heils, Port of Harlingen, het Zeekadetkorps en bemanning van de P85 mee.

Live te volgen bijeenkomst


Om 19:40 uur begint de live te volgen bijeenkomst op de algemene begraafplaats Harlingen.
Er worden kransen gelegd bij:

  • Neuengamme monument door Wethouder H. Boon en dhr. J. Norg
  • Indië monument door mevr. A. Visser en dhr. W. de Graaf
  • Joods monument door mevr. S. Smeding en dhr. F. Blom
  • Cross of Sacrifice, militair ereveld door burgemeester R. Sluiter en dhr. T. Wagenaar van politie NWF. 

Leden van de scoutingroep St. Michiel & Lioba zullen bloemen strooien bij de graven op het militair ereveld. Om 19:58 uur wordt de last post gespeeld gevolgd door 2 minuten stilte om 20:00 uur.

Na de stilte zal leerling groep 8 van de St. Michaëlschool, Emma Vollman een gedicht voordragen. Burgemeester R. Sluiter houdt hierna een afsluitende toespraak.

Samen herdenken

Omdat samen herdenken ook in deze tijden belangrijk is, nodigen wij u van harte uit de bijeenkomst en de kranslegging live met beeld en geluid te volgen via: https://omroeprsh.nl/studio-live/
De stream wordt een half uur van te voor aangezet. De video van beide herdenkingen wordt door de gemeente Harlingen gedeeld op de gemeentelijke website en sociale media kanalen.


Hang op 4 mei de hele dag de Nederlandse vlag halfstok ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers.

Het comité dodenherdenking namens de gemeente Harlingen:
Adry Attema-Dijkstra
Käthe Kuperus


Vanwege de richtlijnen rondom covid-19 zijn beide herdenkingen besloten bijeenkomsten en worden door de dan geldende richtlijnen van het RIVM gehouden.