Inwoners van Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke krijgen een kaart in de brievenbus. Een kaart waarmee de vier gemeenten aandacht willen vragen voor het onderwerp mantelzorg. Want sommige mensen zijn mantelzorger zonder dat ze dat weten. Daar staan ze niet bij stil; ze vinden het heel gewoon wat ze doen. Maar mantelzorgers doen erg belangrijk werk. Ze helpen anderen in hun dagelijks leven.

Soms kost mantelzorg wat meer tijd en soms wat minder. Soms kan het een uitdaging worden om alle ballen in de lucht te houden. Als mantelzorger hoef je dat niet allemaal alleen te doen. Je kunt hiervoor hulp krijgen.

Hulp voor mantelzorgers

Met de kaarten die de inwoners van Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke willen de gemeenten hun inwoners erop wijzen dat er hulp is voor mantelzorgers. Er is hulp in de vorm van informatie en advies, er is praktische hulp maar ook een luisterend oor of een gezellig samenzijn.

Ben jij of ken jij een mantelzorger?

Als jij anderen helpt in hun dagelijks leven, ben je ook mantelzorger. Herken jij jezelf hierin en heb je behoefte aan ondersteuning of een goed gesprek? Neem dan contact op met: Steunpunt Mantelzorg Harlingen, telefoon 0517-393750 of info@deskule.nl.