Harlingen is een echte evenementenstad. En alhoewel het nu nog koffiedik kijken is, mogen er later dit jaar hopelijk weer evenementen plaatsvinden. Daar wil de gemeente dan ruim baan aan geven zodat de stad bruist en kleur krijgt. Om goed voorbereid te zijn adviseren wij u eventuele evenementen die vanaf mei/juni plaats zouden moeten vinden tijdig bij de gemeente aan te geven via de aanvraag van een evenementenvergunning. Het is nu nog totaal onzeker hoe het komt maar dan zijn we in ieder geval met z’n allen voorbereid.
 

Procedure evenementenvergunning duurt 12 weken

Deze termijn is gelijk aan de situatie van voor COVID-19. Bij de aanvraag levert u de gemeente ook een veiligheidsplan, plattegrond en draaiboek aan. In verband met COVID-19 is een coronaplan ook een vereiste.
Verder adviseren wij u om in uw veiligheidsplan en coronaplan diverse scenario’s uit te werken. U kunt hierbij denken aan beveiliging bij de entree en op de locatie voor controles op afstand, mondkapjes en het bijeen zijn van het op dat moment toe te laten personen.
 

Vragen of meer informatie?

Via de gemeentelijke website kunt u meer informatie vinden en bijvoorbeeld ook de aanvraagformulieren downloaden. U kunt ook contact opnemen met Monique Batenburg Veuger. Bereikbaar (niet op maandag) via het algemene telefoonnummer 14 0517.”