Speciaal voor inwoners van gemeente Harlingen opent Omrin op woensdag 5 oktober hun deuren op locatie Heerenveen. Omrin is de lokale inzamelaar en verwerker van huishoudelijk en bedrijfsafval. Op de locatie in Heerenveen zit Ecopark de Wierde, hier wordt huishoudelijk afval duurzaam gerecycled. Omrin laat zien hoe onder andere plastic, blikjes en drinkpakken uit het afval worden gehaald voor optimale recycling. 

Excursie bij Omrin op Ecopark de Wierde


Na een korte lezing, krijgen bezoekers onder begeleiding van een gids een kijkje achter de schermen in het Ecopark. Deze locatie is de nascheidingslocatie en zorgt er onder andere voor dat kunststof hergebruikt kan worden. Door een nieuwe, unieke installatie, de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) wordt er jaarlijks 65 kiloton kunststof gesorteerd. Met het Ecopark wordt er ook aandacht besteed aan het creëren van bewustzijn voor de weggooi-maatschappij en het betrekken van burgers. Ook levert het park groengas op dat geschikt is voor het wagenpark van Omrin en 10.000 huishoudens in de regio Heerenveen. Omrin neemt u mee in de fabriek en laat zien hoe zij afval duurzaam verwerken en hier bruikbare grondstoffen uit kan halen. 
 
Let op! Vanwege de veiligheid moet u 16 jaar of ouder zijn. Heeft u hoogtevrees of bent u moeilijk ter been? Door de vele trappen is deze excursie dan minder geschikt.  

Datum en tijd: woensdag 5 oktober 13:00 – 15:00 

U kunt hier (externe link) klikken om zich aan te melden.