De gemeenteraad heeft vandaag ingestemd met plaatsing van het kunstwerk op een nieuw plein bij het terrein voor eilandparkeren. Wethouder Erik de Groot is opgetogen met het raadsbesluit: “Harlingen zet zichzelf weer geweldig op de kaart met deze landmark voor bezoekers van Harlingen en de regio Noordwest Friesland. Het kunstwerk is onderdeel van de verbetering van de beleving voor eilandtoeristen. Daarom worden ook de parkeerterreinen en route naar de Waddenpromenade verbeterd en worden bezoekers verleid om ook een kijkje in de monumentale stad te nemen. Allemaal onder het motto “Je vakantie begint in Harlingen”.

Sense of Place

De onlangs overleden Joop Mulder van Sense of Place zette zich persoonlijk in om het kunstwerk naar Harlingen te krijgen. Sense of Place maakt met culturele landschapsprojecten de unieke waarden van natuur, landschap en cultuurhistorie van het bijzondere UNESCO werelderfgoed Waddengebied zichtbaar voor een breder publiek. 

Achtergrond kunstenaar Frank Stella

Frank Stella is een Amerikaanse kunstenaar die wereldwijde bekendheid geniet met zijn schilderijen, driedimensionale werken en metalen constructies. Hij heeft meerdere tentoonstellingen gehad in Museum of Modern Art en het Guggenheim in New York. Zijn kunstwerken worden op verschillende plaatsen ter wereld ten toon gesteld, zoals Toronto, Los Angeles en Singapore.