GGD Fryslân rijdt vanaf juni met een vaccinatiebus door Fryslân, om zo nog meer mensen dicht bij huis een prik te kunnen geven. Op woensdag 2 juni wordt begonnen in Harlingen, ze staan dan naast het Multifunctioneel Centrum het Vierkant aan de Johan van Oldebarneveltstraat 2. 
  
Als u van het RIVM een uitnodiging voor vaccinatie met Moderna of BioNTech/Pfizer heeft ontvangen kunt u zonder afspraak in de bus terecht voor een prik. De vaccinatiebus wordt eerst gebruikt om 65+ers te vaccineren, die bijvoorbeeld niet naar andere dorpen/steden kunnen reizen. 

Elke dag een andere locatie 

De bus staat iedere keer van 8.30 tot 17.00 uur op een andere locatie in Fryslân. Bekijk de locaties. 

Neem uitnodiging en legitimatie mee    

Om voor een prik in de bus in aanmerking te komen, is een uitnodiging op naam volgens de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid nodig. Dus neem uw persoonlijke uitnodiging van het RIVM en ID-bewijs mee. Zo weten ze zeker dat u ook daadwerkelijk aan de beurt bent voor een vaccinatie bij de GGD met het vaccin van Moderna of BioNTech/Pfizer. De GGD volgt altijd de landelijke vaccinatiestrategie en kan geen uitzonderingen maken.

Afspraak voor de eerste prik niet nodig   

De bus staat op 2 juni van 8.30 tot 17.00 uur naast het Multifunctioneel Centrum het Vierkant aan de Johan van Oldebarneveltstraat 2. Vooraf een afspraak maken is niet nodig. U kunt gewoon komen op het tijdstip dat u past. Houd er wel rekening mee dat u misschien moet wachten. Er wordt na de vaccinatie meteen een afspraak voor de tweede prik gemaakt, vijf weken later.     
   
Bekijk de meest actuele informatie over de vaccinatiebus.