Op Witte Donderdag 6 april 2023 staat de Friese havenstad Harlingen decor voor het KRO-NCRV programma The Passion. Vanmorgen vroeg bij zonsopgang ontving burgemeester Ina Sjerps symbolisch het kruis van The Passion. Het kruis werd de haven van Harlingen binnengevaren door Tallship Atlantis met kapitein Jan Bruinsma aan het roer.

De muzikale paasvertelling The Passion vindt ieder jaar plaats op Witte Donderdag. “Het is belangrijk dat we het eeuwenoude paasverhaal blijven vertellen, in een modern jasje met actuele elementen”, aldus Peter Kuipers directievoorzitter KRO-NCRV.

Burgemeester Ina Sjerps kijkt uit naar de komst van het muzikale paasevenement in de Friese stad: “Harlingen is trots dat The Passion 2023 vanuit onze mooie havenstad aan de Waddenzee wordt uitgezonden. Harlingen is dé zeehavenstad van Friesland met een monumentale binnenstad en een zeer rijke cultuurhistorie. Een evenement als The Passion past wat ons betreft bij uitstek in een culturele stad aan zee. We laten Nederland dan ook graag kennis maken met de veelzijdigheid van onze gemeente en inwoners. Wij heten The Passion én alle kijkers vanuit de rest van Nederland van harte welkom!”

De route van de processie en de cast van The Passion worden volgend jaar bekend gemaakt.
De dertiende editie van The Passion 2023 wordt live vanuit Harlingen uitgezonden op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur bij de KRO-NCRV op NPO 1.

Foto: Jan-Willem de Venster