Home > Inwoners > Nieuws

• Polio de wereld uit...help Rotary Harlingen!

(18-10-2018)

Al sinds 1985 is Rotary International samen met de VN (Verenigde Naties) bezig met het terugdringen van Polio door het op grote schaal vaccineren van kinderen. Hiervoor heeft de Rotary al 1,5 miljard dollar ingebracht en daardoor zijn er 2,5 miljard kinderen gevaccineerd!

• Wijkschouw Noorderkwartier en Havenkwartier

(16-10-2018)

De wijkschouw in het Noorderkwartier vindt plaats op maandagmiddag 22 oktober 2018 om 16:30 uur. Wij starten de wijkschouw vanaf de speeltuin aan de Liemendijk te Harlingen. Iedereen uit de wijk is vrij om hierbij aan te sluiten.

(15-10-2018)

Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar zij volgens de Basisregistratie personen (hierna : BRP) staat ingeschreven. Het adresonderzoek heeft geen resultaat opgeleverd.

• Prinses Margriet bij doop expeditieschip Willem Barentsz

(12-10-2018)

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht zaterdag 27 oktober 2018 de doop van het gereconstrueerde expeditieschip de Willem Barentsz. In Harlingen wordt het expeditieschip van Willem Barentsz door vrijwilligers herbouwd, een reconstructie van het schip van Barentsz`laatste Poolreis in 1596.

• Gemeente Harlingen start onderzoek mogelijke gevolgen sluiting REC

(11-10-2018)

De gemeente Harlingen heeft de marktverkenning om een bureau aan te wijzen om onderzoek te doen naar de financiële, economische en juridische gevolgen van een mogelijke sluiting van de REC afgerond. Naar verwachting wordt de opdracht medio oktober definitief gegund. Belangrijke voorwaarde tot gunning is de wijze waarop het bureau alle betrokkenen bij het onderzoek betrekt.

• Update Werkzaamheden Stationsweg

(11-10-2018)

Aan de Stationsweg wordt op dit moment hard gewerkt. De Stationsweg wordt opnieuw ingericht en er komen vrijliggende fietspaden. Vanaf maandag 15 oktober 2018 is de Stationsweg weer open voor het doorgaande verkeer.

(08-10-2018)

Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij volgens de Basisregistratie personen (hierna: BRP) staat ingeschreven. Het adresonderzoek heeft geen resultaat opgeleverd.

(08-10-2018)

• Gezond meerjarenperspectief voor Harlingen Programmabegroting 2019 toont opnieuw lage gemeentelijke lasten voor inwoners

(04-10-2018)

Net als voorgaande jaren biedt het college van burgemeester en wethouders een sluitende programmabegroting aan, aan de Harlinger gemeenteraad. De Friese havenstad toont voor de komende jaren een positief oplopende financiële ruimte in de begroting. Wel geldt een winstwaarschuwing in relatie tot de landelijke ontwikkelingen in het sociaal domein (Wmo).

• Port of Harlingen en bouwconsortium Levvel ondertekenen huurovereenkomst voor 10 ha in het kader van rijksproject Afsluitdijk

(03-10-2018)

Bouwconsortium Levvel en het Harlinger havenbedrijf Port of Harlingen hebben een overeenstemming bereikt over de huur en verhuur van 10 ha terrein in de Harlinger haven. Het terrein zal worden benut voor bouwwerkzaamheden aan de Afsluitdijk. In Gorinchem tekenden alle betrokken partijen de vijf jaar durende overeenkomst. Het contract is op 1 oktober 2018 ingegaan. De bouwstart volgt later dit jaar.

Automatische incasso parkeervergunning

Leeuwarden Fryslân 2018 Culturele hoofdstad van Europa