Home > Inwoners > Nieuws

• 60-jarig huwelijk Zwaartman-Vermeulen

(27-07-2017)

Woensdag 26 juli 2017 waren de heer A. Zwaartman en mevrouw H.J. Zwaartman-Vermeulen 60 jaar getrouwd. Burgemeester W.R. Sluiter heeft ze namens het college gefeliciteerd en een mooi bos bloemen overhandigd.

• Besluit uitschrijving BRP

(27-07-2017)

Uit onderzoek door de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande persoon niet meer woonachtig is op het adres waar hij ingeschreven staat. Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij heeft besloten om de onderstaande persoon ambtshalve uit te schrijven uit de Basisregistratie Personen (BRP):

• Via SpareSpace een eigen onderneming starten op de Voorstraat

(26-07-2017)

De gemeente Harlingen biedt starters van een onderneming een eigen locatie op de Voorstraat aan. Op deze manier wil de gemeente starters ondersteunen bij de start van hun eigen onderneming en hen de benodigde zichtbaarheid midden in het winkelcentrum bieden. Op de Voorstraat 5 is weer plek voor 2 of 3 starters.

• Scheidingswijzer oud papier

(21-07-2017)

Op diverse plaatsen staan oud papier containers in de gemeente Harlingen. De opbrengst van het huishoudelijk oud papier gaat naar de vereniging of school.

• Cultuurfonds voor Monumenten Fryslân breidt uit

(19-07-2017)

Het Cultuurfonds voor Monumenten in Fryslân is uitgebreid. De Provincie Friesland heeft hiervoor extra geld in het Cultuurfonds beschikbaar gesteld.

• Voorgenomen benoeming Raad van Commissarissen Port of Harlingen

(19-07-2017)

Het College van B&W heeft op dinsdag 18 juli besloten tot de voorgenomen benoeming van drie personen voor de Raad van commissarissen voor het verzelfstandigde havenbedrijf Port of Harlingen NV.

• Rode Kruis vrijwilligers hijsen vlag op pleintje voor Stadhuis

(19-07-2017)

Exact 150 jaar geleden is het Rode Kruis Nederland opgericht. Vandaag hebben de oudste en de jongste vrijwilliger van het Rode Kruis Harlingen de vlag van het Rode Kruis gehesen voor het pleintje op het Stadhuis. Burgemeester Sluiter en wethouder Kuiken waren hierbij aanwezig.

• Herplant iepen gaat door

(19-07-2017)

De Stichting Iepenwacht Fryslân, Groninger Bomenwacht, en Landshapsbeheer Groningen werken samen om de iep te behouden voor de Waddenregio. Dat doen zij binnen het Waddenfondsproject ‘Herplant iepen in de Waddenregio'.

• Diefstal en vandalisme op de Algemene begraafplaats in Harlingen

(18-07-2017)

Afgelopen weekend zijn er koperen hekjes en ander koperwerk gestolen van de Algemene begraafplaats in Harlingen. Deze zijn met grof geweld verwijderd waardoor er schade aan de graven en grafstenen is ontstaan.

• Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving BRP

(17-07-2017)

Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staat ingeschreven. Het adresonderzoek heeft geen resultaat opgeleverd.

Bellen
ma t/m do 8:30 - 16:30 uur,