Home > Inwoners > Nieuws > 60 jarig huwelijksjubileum Koster- Van der Veen

60 jarig huwelijksjubileum Koster- Van der Veen (12-02-2018)

Zaterdag 10 februari 2018 heeft loco-burgemeester Maria le Roy de felicitaties namens het gemeentebestuur overgebracht aan het echtpaar Koster - Van der Veen.

Op 10 februari 1958 hebben  Sjoerd Koster en Jannie van der Veen (beiden nu 84 jaar) elkaar het ja-woord gegeven op het stadhuis van Harlingen. Zestig jaar later vieren ze in gezelschap van hun kinderen en kleinkinderen hun diamanten huwelijk. Het echtpaar is Harlingen altijd trouw gebleven en op dit moment woonachtig in de Rommestraat.

Suurtjefabriek Frisia

De Harlingers leerden elkaar op zeventienjarige leeftijd kennen bij suurtjefabriek Frisia, waar ze beiden destijds werkzaam waren. Jannie van der Veen werkte  tot haar trouwen bij Frisia. Sjoerd Koster maakte na zeven jaar de overstap naar de bouw waar hij als metselaar aan de slag ging.  Ze verloofden zich na een paar jaar verkering, maar moesten met trouwen wachten tot ze een huis hadden. Een benedenwoning in de Prinses Margrietstraat kregen ze toegewezen en niets stond een huwelijk meer in de weg.

Dochter Hilda zag in 1961 het levenslicht en zoon Bauke is in 1966 geboren. Toen woonde het echtpaar Koster inmiddels al in het Oosterpark. Ze hebben zes kleinkinderen: vijf meiden en 1 jongen.

Foto: Ubbo Posthuma

ma t/m do 8:30 - 16:30 uur,