Home > Inwoners > Nieuws > 60-jarig huwelijksjubileum Tichelaar-Speelmans

60-jarig huwelijksjubileum Tichelaar-Speelmans (17-07-2019)

Dit item is verlopen op 17-08-2019.

Loco Burgemeester Hein Kuiken heeft dinsdag 16 juli om 15.30 uur namens het gemeentebestuur van Harlingen het echtpaar gefeliciteerd met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Op 16 juli 1959 zijn Pieter Tichelaar(87) en Hiltje Frederika Speelmans(84) in Harlingen getrouwd. Beiden zijn geboren in Harlingen en hebben als echte Ouwe Seunen een mooie jeugd gehad. In de oorlogstijd was het minder leuk maar daar zijn ze gelukkig goed door heen gekomen. Na hun huwelijk is het echtpaar in Den Helder gaan wonen. Na 6 jaar keerden Pieter en Hilly met twee jongens en een meisje weer terug naar Harlingen en gingen in de Thorbeckestraat wonen. Daar hebben ze jaren met veel plezier gewoond.

Glasgroothandel

Op de Noorderhaven begon Pieter met zijn broer Jeep een glasgroothandel in het pand De Nijverheid. Hilly heeft altijd de administratie van het bedrijf verwerkt. Na enkele jaren kochten ze het pand ernaast waar nu Galerij De VIS is gevestigd. Al gauw breidde de handel zich uit in Friesland en naar Noord-Holland. De panden op de Noorderhaven werden te klein en werd er op de Hermesweg een stuk grond gekocht en een bedrijf gebouwd dat aan alle eisen voldeed.

Paardrijden in Gaasterland

Naast zijn drukke werkzaamheden in het bedrijf was Pieter vrijwilliger voor en lid van school- en kerkbestuur. Een intensieve hobby van Pieter was paardrijden in de manege van Gaasterland; vooral aan de groepsritten door het bos beleefde hij veel plezier en blijft een hele fijne herinnering. Hilly mag nog steeds graag handwerken en heeft veel dekentjes gebreid voor kinderen in de derde wereldlanden. Zij is ook nog druk in de weer met het maken van verjaardagskaarten en het oplossen van kruiswoordpuzzels.

Op zeventig jarige leeftijd is Pieter gestopt met werken en geniet nu met Hilly van een rustiger leven. Samen tuinieren zij nog graag en Pieter zorgt dat het gereedschap goed onderhouden blijft. Pieter en Hilly zijn de trotse grootouders van vier kleinkinderen.

Foto: Joachim de Ruijter