Home > Inwoners > Nieuws > Bereikbaarheid bezoekers Harlingen tijdens de Tall Ships Races

Bereikbaarheid bezoekers Harlingen tijdens de Tall Ships Races (01-08-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 11-08-2018.

Arriva is de vervoerspartner openbaar vervoer tijdens de Tall Ships Race 2018. Met een verwacht aantal bezoekers aan de Tall Ships Races van 300.000 heeft de organisatie voorbereidingen getroffen om de bereikbaarheid voor bezoekers aan de de stad te waarborgen.

Zo hebben de gemeente Harlingen, Stichting Harlingen Sail en Arriva afspraken gemaakt over de bereikbaarheid van de stad met het openbaar vervoer tijdens dit grote nautische evenement, zijn er taxistandplaatsen ingericht, zijn er speciale parkeerplaatsen voor evenementenbezoekers, zijn er bewaakte fietsenstallingen en is er een speciale mindervaliden parkeerplaats nabij het evenemententerrein.

Met de trein

Tijdens de Tall Ships Races is de capaciteit van de treinen verhoogd en kunnen er meer reizigers dan gebruikelijk van en naar Harlingen reizen. Ook zet Arriva extra personeel in op de perrons en in de treinen. Bezoekers die met de trein naar Harlingen reizen kunnen doorreizen tot Harlingen Haven. De laatste trein vertrekt om 23.49 vanaf Harlingen Haven. In Leeuwarden wordt op het perron en in de treinen rekening gehouden met grote reizigersaantallen. Zo zet Arriva tijdens de Tall Ships Races extra personeel in op de perrons en in de treinen. Bij topdrukte wordt gewerkt met een vlakverdeling om de maximale capaciteit te waarborgen. Toeristen naar de eilanden is gevraagd rekening te houden met mogelijk oponthoud in verband met drukte op het evenemententerrein. Eventueel kunnen reizigers besluiten eerder naar Harlingen af te reizen. Reizigers worden tijdens het evenement via @arriva_nl en www.arriva.nl op de hoogte gehouden over de actuele dienstregeling. 

Met de bus

Arriva zet, naast de gebruikelijke dienstregeling, extra pendelbussen in vanaf Sneek en Alkmaar. Alle bussen rijden tot Harlingen Centraal. Vanaf daar kunnen reizigers gratis met de trein naar Harlingen Haven bussen rijden tot Harlingen Centraal. Vanaf daar kunnen reizigers gratis met de trein naar Harlingen Haven. De dienstregeling is op te vragen via www.arriva.nl

Met de auto

Bezoekers die met de auto naar het evenement reizen kunnen hun auto parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen worden tot 02.00 uur permanent bewaakt. Bezoekers met de auto volgen de bebording langs de wegen om naar de juiste parkeerplaats te rijden. Een parkeerplaats kost €10,- per dag per auto. Reizigers stappen vervolgens in één van de gratis pendelbussen van Arriva om dicht bij het evenement te worden afgezet. De pendelbussen rijden de gehele dag van- en naar de parkeerterreinen. Parkeren in de binnenstad is alleen mogelijk op vertoon van een geldig zonebewijs. In de omliggende wijken is er sprake van een vignetgebied.

Parkeren eilanden en met de auto op de boot

Toeristen van- en naar de eilanden kunnen zoals gebruikelijk parkeren op P1 of P2 en indien nodig op P3. Zij volgen hiervoor de gele bebording langs de invalswegen. Eilandtoeristen die met de auto op de boot moeten worden gevraagd hun boekingsbewijs te overleggen aan de controleurs. Reizigers die door familie
en/of vrienden worden afgezet kunnen zich laten afzetten bij de aangepaste Kiss and Ride Zone t.er hoogte van P1. Vanaf daar vertrekt een pendelbus naar de veerterminal.

Parkeren minder validen

Minder validen die met een gemotoriseerd voertuig naar het evenement komen en een mindervaliden kaart hebben kunnen parkeren bij het parkeerterrein van BDS op de Westerzeedijk. Dit terrein ligt het dichts bij het evenementengebied. Om hier te komen dienen automobilisten de afslag ter hoogte van Kimswerd richting Westerzeedijk te nemen. De kosten voor een dag parkeren bedragen €6,- per voertuig. 

Met de fiets

Harlingen is tijdens de Tall Ships Races goed te bereiken met de fiets. Daarnaast zijn er bewaakte fietsenstallingen ingericht op het voormalig Dukdalfterrein ter hoogte van de Zuiderhaven en ter hoogte van de BIldtseweg/Roptaweg. De fietsenstallingen worden vanuit alle richtingen met borden aangegeven. Fietsers betalen een bedrag van €2,- voor een bewaakte plaats. De fietsenstallingen worden tot 02.00 uur permanent bewaakt. Fietsen zijn niet toegestaan in het activiteitengebied.

Taxistandplaats

Speciale taxistandplaatsen zijn ingericht bij het voormalig Dukdalfterrein ter hoogte van de Spoorstraat en zijn ingericht ter hoogte van de Heiligeweg.

Gemeente Harlingen

Klantcontactcentrum

Openingstijden Klantencontactcentrum

Telefonisch bereikbaar
ma t/m do 8:30 - 16:30 uur
vr 8:30 - 12:30 uur
Telefonisch: 14 0517

Vanuit het buitenland:
0031 517 492 222

Gebiedsteam

Telefonisch bereikbaar
ma t/m vr 8:30 - 16:30 uur

Telefonisch: 14 0517

Inloopspreekuur Gebiedsteam
Maandag 14.00 - 16.00 uur
Donderdag 10.00 - 12.00 uur
MFC 't Vierkant

Afspraak maken

Contactformulier

Tegel eruit, boompje erin

WOZ loket