Home > Inwoners > Nieuws > Boekhandel van der Velde, Bibliotheek Noord Fryslân en Gemeentemuseum het Hannemahuis bundelen krachten in gezamenlijke huisvesting

Boekhandel van der Velde, Bibliotheek Noord Fryslân en Gemeentemuseum het Hannemahuis bundelen krachten in gezamenlijke huisvesting (14-01-2019)

Dit item is verlopen op 14-02-2019.

Op vrijdag 18 januari 2019 ondertekenen Boekhandel van der Velde, Bibliotheek Noord Fryslân en de gemeente Harlingen de samenwerkingsovereenkomst voor de Voorstraat 54. Met de ondertekening van de overeenkomst komt er een einde aan de maandenlange verbouwing in het stadshart en volgt het startschot voor een prachtige samenwerking.

Gezamenlijk onderkomen vanaf 19 januari open voor publiek

Bewoners en bezoekers kunnen vanaf zaterdag 19 januari 2019 terecht in het nieuwe onderkomen van Boekhandel van der Velde en de volledige verbouwde Bibliotheek Noord Fryslân, die met haar inrichting volledig aansluit bij de vraag van deze tijd, waarbij ontmoeting en non-formele educatie een belangrijke rol spelen. Via de centrale ingang kunnen bezoekers voortaan ook Gemeentemuseum het Hannemahuis bezoeken. Laatste biedt bezoekers het gehele weekend gratis toegang tot het museum aan. Daar kunnen zij onder meer de expositie Lage Landen, met schatten uit het Rijksmuseum bezichtigen.

Feestelijke publieksopening

Hoewel de deuren al in januari opengaan laat de feestelijke publieksopening nog een aantal weken op zich wachten. Maar dit is niet voor niets! Tijdens de landelijke Boekenweek van 23 t/m 31 maart 2019 organiseren de drie partijen een grote opening voor jong en oud, met speciale gasten, activiteiten en bijzondere gebeurtenissen.

Krachtig samenwerkingsconcept

Door de samenwerking willen de drie gezamenlijke partijen grotere stappen te zetten op het gebied van digitalisering, laaggeletterdheid, deelname aan kunst en cultuur. Om zo meer mensen volwaardig onderdeel te laten zijn van de maatschappij. De partijen werken hiervoor aan een gezamenlijke programmering.

Europese verkiezingen