Home > Inwoners > Nieuws > Bootjes geplaatst op gemeentegrond? Voorkom in beslagname

Bootjes geplaatst op gemeentegrond? Voorkom in beslagname (11-10-2019)

RSS

Met het watersport dat ten einde loopt ziet de gemeente Harlingen weer diverse bootjes op gemeentegrond liggen. De algemene plaatselijke verordening staat dit echter niet toe, omdat dit ten koste gaat van het aangezicht,  en het beheer van het groen bemoeilijkt. De gemeente Harlingen handhaaft daarom op bootjes die op gemeentegrond liggen.

Wat gebeurt er als uw boot op gemeentegrond ligt?

Wanneer de gemeente Harlingen een boot(je) aantreft op gemeentegrond dan zal op die boot een duidelijke waarschuwingssticker worden geplakt. Als de booteigenaar bij de gemeente bekend is, informeert de gemeente de eigenaar waar mogelijk. De eigenaar krijgt 14 dagen de tijd om de boot elders te stallen zonder daarbij de APV opnieuw te overtreden. Als deze termijn is verstreken en de boot ligt er nog, dan behoudt de gemeente haar het recht de boot te verwijderen, ongeacht of de eigenaar bekend is of niet. Verwijderde boten worden tijdelijk opgeslagen. Na 13 weken opslag wordt besloten wat er met de boot moet gebeuren. Ook het vernietigen van de boot is één van de overwegingen.

Melden

Is uw boot gestickerd, verwijder dan uw boot binnen de gegunde termijn van 2 weken! Vermoedt u dat uw boot door ons is verwijderd neem dan contact op met de gemeente via e-mailadres: info@harlingen.nl of telefonisch via nummer 14 0517. Ligt uw boot nog in opslag bij de gemeente dan kunt u de boot terugkrijgen als u de kosten van verwijdering en opslag betaalt.

Gemeente Harlingen

Klantcontactcentrum

Openingstijden Klantencontactcentrum

Telefonisch bereikbaar
ma t/m do 8:30 - 16:30 uur
vr 8:30 - 12:30 uur
Telefonisch: 14 0517

Vanuit het buitenland:
0031 517 492 222

Gebiedsteam

Telefonisch bereikbaar
ma t/m vr 8:30 - 16:30 uur

Telefonisch: 14 0517

Inloopspreekuur Gebiedsteam
Maandag 14.00 - 16.00 uur
Donderdag 10.00 - 12.00 uur
MFC 't Vierkant

Afspraak maken

Contactformulier