Home > Inwoners > Nieuws > Bouw multifunctionele steiger Willemshaven op schema

Bouw multifunctionele steiger Willemshaven op schema (04-12-2017)

De bouw van de drijvende steiger voor de schepen van de historische bruine vloot en zee- en riviercruiseschepen ligt op schema. Enkele delen zijn ondertussen naar Harlingen vervoerd en liggen bij Nesta in de Industriehaven opgeslagen. Daar worden alle delen samengesteld tot de uiteindelijke steiger. Deze week wordt in de Willemshaven begonnen met het plaatsen van de palen waar de steiger aan vast komt te liggen.

Over de drijvende steiger

De gemeente Harlingen heeft in maart het bedrijf Heuvelman Ibis de opdracht gegeven voor de bouw van een 180 meter lange steiger. De steiger wordt vanaf maart 2018 ingezet voor het aanmeren van zee- en riviercruiseschepen en de schepen van de bruine vloot. De steiger maakt het voor langere cruiseschepen mogelijk naar Harlingen te komen. De historische bruine vloot schepen hebben met de steiger een gebruiksvriendelijke op- en afstapplaats voor hun gasten.

In de bouw van de steiger wordt ongeveer 53 kuub FSC Azobé hout verwerkt. Ook is er 735 ton aan staal nodig voor de bouw van de steiger.

Steiger via het water naar de Willemshaven

De steiger wordt bijna geheel op de terrein van Heuvelman Ibis gebouwd. Bij Nesta vindt de montage plaats. Begin februari wordt de steiger via het water naar de uiteindelijke ligplaats in de Willemshaven gevaren. Voor de start van het nieuwe watersportseizoen in 2018 is de steiger klaar voor gebruik.

De steiger wordt 180 meter lang en komt te drijven op twee buizen met een diameter van 2 meter.

Wurkje mei Fryslân

De gemeente heeft voor de bouw van de steiger een subsidie ontvangen van Wurkje mei Fryslân, het economische programma van de Provinsje Fryslân.

Bellen
ma t/m do 8:30 - 16:30 uur,