Home > Inwoners > Nieuws > Cornelis van der Poel en Ymkje Woudstra vieren 60-jarig huwelijksjubileum

Cornelis van der Poel en Ymkje Woudstra vieren 60-jarig huwelijksjubileum (13-02-2018)

Dit item is verlopen op 13-03-2018.

Op 11 februari 1958 gaven Cornelis van der Poel (88) en Ymkje Woudstra (86) elkaar het ja-woord op het stadhuis van Naarden. Nu zestig jaar later vierden ze afgelopen zaterdag hun diamanten huwelijk te midden van kinderen en kleinkinderen vrienden en kennissen, op hun huidige woonlocatie in wooncentrum Almenum.

Namens de gemeente Harlingen feliciteerde loco-burgemeester Maria le Roy het echtpaar ’s middags tijdens de gehouden receptie.

Textielbranche

Ymkje Woudstra geboren in Harlingen, verhuisde met haar ouders naar Naarden. De familie Woudstra zat in de textiel en had diverse bedrijven in deze branche. Toen ze in Naarden een zaak konden overnemen verhuisden ze daar naar toe. Cornelis van der Poel geboren in Arnhem, moest als timmerman werken in Naarden. De twee leerden elkaar daar kennen, raakten verliefd en stapten uiteindelijk op 11 februari 1958  in het huwelijksbootje.

In 1973 vertrokken beiden naar Makkum, om daar een textielzaak over te nemen. Cornelis hing zijn timmerkist in de wilgen en besloot ook in de zaak als verkoper te gaan werken. Na enkele jaren werd de zaak verkocht en ging het echtpaar op de Schritsen 37 in Harlingen wonen. Zo’n zeven jaar geleden besloten ze dat het tijd werd om naar wooncentrum Almenum te gaan verhuizen. Daar wonen ze nu naar alle tevredenheid op de hoogste verdieping met een prachtig uitzicht over zee, wie wil dit nu niet.

Iedere zomer zitten ze bijna een half jaar op de camping te Siegerswoude, waar ze een caravan hebben. Ze kregen twee dochters en één jongen.

Een prachtig boeket bloemen van loco-burgemeester Maria le Roy voor het diamanten echtpaar (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

telefonisch bereikbaar