Home > Inwoners > Nieuws > De Week voor de Gezonde Jeugd in Harlingen Actieweek van 11 tot en met 15 maart 2019

De Week voor de Gezonde Jeugd in Harlingen Actieweek van 11 tot en met 15 maart 2019 (07-03-2019)

Dit item is verlopen op 07-04-2019.

Van 11 tot en met 15 maart 2019 vindt in Harlingen de Week voor de Gezonde Jeugd plaats. Het initiatief komt uit de koker van het platform JOGG (Jongeren op gezond gewicht), waar de gemeente Harlingen actief aan deelneemt.

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd vinden er tal van activiteiten plaats die in samenwerking met verschillende JOGG-partners in Harlingen zijn georganiseerd. Eén van de hoofdactiviteiten is een ‘Veggie Festival’ waar topkok Pierre Wind leerlingen van de Maritieme Academie en de Simon Vestdijk meer leert over eten en voedingsstoffen.

Welzijnsmarkt in MFC het Vierkant

Tijdens de welzijnsmarkt die op initiatief van de Skûle Welzijn georganiseerd wordt presenteren tal van organisaties en instellingen zich met hun aanbod rondom gezond opvoeden en opgroeien.Er is nog ruimte voor initiatiefnemers om zich tijdens de markt te presenteren.

Wethouders in actie

Ook de bestuurders van de gemeente Harlingen laten zich tijdens de week voor de Gezonde Jeugd van hun meest sportieve kant zien. Zo zal wethouder Boon met een groep jongeren de ijshal in Leeuwarden bezoeken, waar hij vervolgens zelf een Schaatsclinic geeft! Ook zal hij op woensdag 13 maart 2019 samen met wethouder Kuiken deelnemen aan het spel ‘Jachtseizoen’, waarbij groepen jeugd elkaar proberen te vangen. Dit is een initiatief van Jongerenwerk Harlingen.

JOGG- gemeente Harlingen

De gemeente Harlingen vindt dat voldoende sporten en bewegen van grote waarde is voor haar inwoners. Daarom investeert zij actief in de voorzieningen die binnen de gemeente worden aangeboden. Met het programma JOGG zet de gemeente Harlingen op gestructureerde wijze en met ketenpartners in op meer beweging en gezondere voeding voor jongeren.

Europese verkiezingen