Home > Inwoners > Nieuws > Delegatie Harlingen aanwezig op conferentie Tall Ships Races in Sevilla

Delegatie Harlingen aanwezig op conferentie Tall Ships Races in Sevilla (04-12-2018)

Lobby Friese Havenstad voor races 2022 van start.

Op donderdag is een Harlinger delegatie, waaronder voorzitter Jan Reier Arends van Stichting Harlingen Sail en burgemeester Roel Sluiter, vertrokken naar Sevilla om de banden met de organisatie Sail Training International te versterken. Daar vindt deze dagen de The International Sail Training and Tall Ships Conference plaats. Harlingen stelt zich officieel verkiesbaar als hostport voor 2022.

De jaarlijkse conferentie is bedoeld voor kapiteins, (potentiële) gaststeden, aanbieders van zeiltrainingen en een ieder met een interesse in zeilen, tall ships en races.

Kennis en ervaring delen

De conferentie biedt mogelijkheden tot het versterken van het netwerk dat Harlingen de afgelopen jaren heeft opgebouwd, maar is ook bedoeld om kennis en ervaringen uit te wisselen. Zo zal Arjen Mintjes- directeur van de Maritieme Academie sessies leiden over incidenten analyse aan boord en geeft hij inzicht in de sponsoring van trainees, ook deelt Jan Reier Arends de ervaringen van de Tall Ships in de Friese Havenstad.
Sue smeding en Marion Verruit geven een presentatie over het succesvolle project Sail Inzicht- een programma met activiteiten als warming up naar de Tall Ships 2018. Femke van Straten geeft een presentatie over het aanbieden van een corporate hospitality programma.

Harlingen omarmt de Tall Ships Races

De conferentie in Sevilla is een goed startpunt om opnieuw de Tall Ships Races naar Harlingen binnen te halen Harlingen verheugt zich op de komst van een mogelijk derde editie van de Tall Ships Races in 2022. De Harlinger gemeenteraad heeft zich unaniem uitgesproken om de Tall Ships Races opnieuw terug te brengen naar de stad gelegen aan het werelderfgoed de Waddenzee. Ook bewoners en ondernemers dragen het evenement een warm hart toe en zullen dan ook nauw betrokken worden bij een mogelijke derde editie. Naar verwachting wordt het bidboek voor deelname medio januari aangeboden aan de organisatie.

Havenmond Harlingen met zeilschepen

(Foto: Theo de Witte)