Home > Inwoners > Nieuws > Elektrisch rijden voor inwoners Harlingen

Elektrisch rijden voor inwoners Harlingen (18-06-2019)

Mensen die graag een elektrische auto willen huren kunnen daarvoor nu ook terecht in Harlingen.

Wethouder Harry Boon gaf maandag 17 juni het startschot voor de ingebruikname van twee elektrische auto’s van EasyDriving. Deze staan geparkeerd aan het Havenplein 1, op de hoek van de Willemskade.

Actieradius

De twee elektrische wagens zijn Kona’s van het merk Hyundai. De actieradius is naar schatting 350 kilometer, afhankelijk van de manier van rijden. De deelauto is bijvoorbeeld interessant voor mensen die incidenteel gebruik maken van een auto of voor ondernemers die minder dan drie keer per week gebruik maken van een auto.
De prijs voor het gebruik is 4,75 euro per uur, met een maximum van 47,50 euro per dag. Daarnaast betaalt de huurder 0,05 per kilometer voor de stroom. Verder betaalt de gebruiker elke maand 5 euro voor het abonnement en de app waarmee u de auto 24/7 opent en sluit. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: www.easydriving.eu.

Duurzaamheid

De gemeente Harlingen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Het stimuleren van elektrisch rijden is eveneens belangrijk. Elektrisch rijden maakt de leefomgeving prettiger; minder geluidsoverlast, afname van de CO2-emissie en verbetering van de luchtkwaliteit.

(Foto: Ubbo Posthumus)