Home > Inwoners > Nieuws > Fryslân Hartveilig organiseert informatiebijeenkomst voor alle inwoners van de Gemeente Harlingen

Fryslân Hartveilig organiseert informatiebijeenkomst voor alle inwoners van de Gemeente Harlingen (12-02-2018)

Dit item is verlopen op 02-03-2018.

Weet jij wat je moet doen als iemand in jouw omgeving een hartstilstand krijgt? En kan jouw buurt op jou rekenen als één van hen slachtoffer wordt van een hartstilstand? Deze vragen staan centraal tijdens de informatieavond die Stichting Fryslân Hartveilig organiseert op 27 februari 2018 in de Batting aan de Aclummerdijk 2. De inloop start om 19.00 uur.

Kunnen zij op jou rekenen als elke seconde telt?

Om de overlevingskans op een hartstilstand te verhogen werken een aantal Harlingers en de Gemeente Harlingen met Fryslân Hartveilig samen om zoveel mogelijk burgerhulpverleners en AED’s aangemeld te krijgen in het oproepsysteem van HartslagNu. Dit is hard nodig, want hoe dichter het netwerk, hoe groter de kans dat er tijdig wordt gestart met de reanimatie. Ook jij kan hét verschil maken voor een buurtbewoner. Kunnen zij op jou rekenen als elke seconde telt?

Elke dag krijgen 300 mensen in Nederland een hartstilstand. Jong, oud, man of vrouw, het kan iedereen overkomen. Bij een hartstilstand is het van levensbelang om zo snel mogelijk te starten met de reanimatie en de inzet van de een AED. Elke minuut dat er niets wordt gedaan, daalt de overlevingskans met 10%.

Aanmelden reanimatie-burgerhulpverleners

Om de hartveiligheid in de Gemeente Harlingen te verbeteren moeten meer reanimatie-burgerhulpverleners zich aanmelden. Daarom organiseert Stichting Fryslân Hartveilig op dinsdag 27 februari 2018 een informatiebijeenkomst over onder andere het oproepsysteem van HartslagNu, het belang van reanimatieburgerhulpverleners en de dekking van AED’s. Of je nu al kan reanimeren of niet en of je wel of niet aangemeld bent; alle inwoners van de Gemeente Harlingen zijn welkom. De inloop start om 19.00 uur en om 19.30 uur zal de bijeenkomst starten. Na afloop van de bijeenkomst is er de mogelijkheid om je aan te melden voor een reanimatiecursus.

Reanimatie in de buurt

HartslagNu is een systeem dat een 112-centralist kan inzetten om aangemelde reanimatie-burgerhulpverleners op te roepen in geval van een reanimatie in de buurt. Het systeem kan de burgerhulpverleners direct naar het slachtoffer sturen of via een aangemelde AED. Dit is afhankelijk van zijn of haar positie ten opzichte van het slachtoffer en een aangemelde AED.

Fryslân Hartveilig is een stichting die zich inzet om een dekkend reanimatienetwerk op te bouwen en te behouden in Friesland. Reanimatieburgerhulpverleners worden opgeroepen wanneer er een reanimatiesituatie in de buurt is. Word ook burgerhulpverlener en meld je aan!

Anneloes Lips is ook reanimatieburgerhulpverlener

Automatische incasso parkeervergunning