Home > Inwoners > Nieuws > Gemeentelijke belastingen 2019

Gemeentelijke belastingen 2019 (25-02-2019)

Binnenkort ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2019. Heeft u geen aanslag gemeentelijke belastingen via de post ontvangen? Dan heeft u zich misschien opgegeven bij ‘Mijn Overheid’ om uw aanslag digitaal te ontvangen.

WOZ waarde te hoog? Bel of mail met de gemeente en wij helpen u verder!

Op dit biljet staat de  WOZ waarde van uw pand voor het belastingjaar 2019. Mogelijk vindt u de WOZ waarde te hoog of heeft u andere vragen over uw WOZ beschikking. Wij willen net als u graag dat de waarde juist is! Bel of mail gerust met de gemeente, de medewerkers zitten voor u klaar.

Wat levert een lagere WOZ waarde u op?

Als de WOZ waarde van uw pand bijvoorbeeld wordt verlaagd met € 10.000,- levert u dat een vermindering op van € 12,83 (woning) op de aanslag ozb.

Bezwaar maken via no-cure-no-pay bedrijf leidt tot hogere tarieven in de toekomst

Als u bezwaar maakt via een bureau of makelaar (zogenoemde no-cure-no-pay bedrijven) en het blijkt dat de WOZ waarde te hoog is vastgesteld dan is de gemeente verplicht om dit bureau of makelaar een vergoeding te betalen. Deze vergoeding bedraagt rond de

€ 500,- per bezwaar en kan zelfs oplopen tot meer dan  € 700,-.  De gemeente maakt op deze manier meer kosten waardoor de belastingpercentages  omhoog gaan. Uiteindelijk worden alle belastingplichtigen van de gemeente Harlingen met deze hogere belastingpercentages geconfronteerd.

Wijziging aanvragen kwijtschelding

Met ingang van 2018 moet kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen aangevraagd worden via het Noordelijk Belastingkantoor (www.noordelijkbelastingkantoor.nl). Voorheen was dit Hefpunt.

Europese verkiezingen