Home > Inwoners > Nieuws > Gemeentelijke post digitaal ontvangen

Gemeentelijke post digitaal ontvangen (27-12-2018)

Dit item is verlopen op 27-01-2019.

Nederland digitaliseert in hoog tempo. Ook de overheid biedt haar diensten steeds vaker digitaal aan. MijnOverheid biedt toegang tot uw berichten, persoonlijke gegevens en uw lopende zaken. Dit is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

Ontvang uw post digitaal

Wilt u post van de overheid digitaal ontvangen? Dat kan met MijnOverheid. Dit is uw persoonlijke, digitale brievenbus waarin u post van de overheid ontvangt. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail. De gemeente Harlingen maakt ook gebruik van MijnOverheid. Zo ontvangt u in februari onder meer de WOZ-beschikking in deze berichten-inbox.

Activeer in vier stappen uw account op mijn.overheid.nl

Al veel Nederlanders kennen het gemak van MijnOverheid. Ervaar het zelf en activeer uw account met uw DigiD op mijn.overheid.nl. Na registratie kunt u direct gebruikmaken van Berichtenbox. Heeft u geen DigiD? Vraag dan eerst een DigiD aan via digid.nl/aanvragen.

1. Ga naar mijn.overheid.nl en meld u aan via DigiD. Vervolgens gaat u akkoord dat u post van de overheid voortaan digitaal in uw persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid ontvangt.
  2. Wilt u een e-mail ontvangen als u nieuwe post in uw Berichtenbox heeft ontvangen? Kies dan, ja.
  3. Geef uw e-mailadres op. U krijgt voortaan op dit e-mailadres een melding als u nieuwe post in uw Berichtenbox heeft ontvangen.
  4. Om te controleren of het e-mailadres correct is, sturen we u een e-mail met een verificatiecode. Vul de code in.

U kunt uw post direct digitaal ontvangen via de Berichtenbox, uw persoonlijke gegevens inzien en uw lopende zaken volgen. Als u van één of meer overheidsorganisaties géén berichten in uw Berichtenbox wilt ontvangen, kunt u dat eenvoudig wijzigen. U ontvangt uw berichten dan gewoon per post.

Inloggen op MijnOverheid

1. Ga naar mijn.overheid.nl en meld u aan via DigiD.
  2. U komt in uw persoonlijke MijnOverheid omgeving. Hier kunt u uw post zien.

Europese verkiezingen