Home > Inwoners > Nieuws > Harlingen krijgt extra openbare trailerhelling

Harlingen krijgt extra openbare trailerhelling (10-08-2017)

Harlingen krijgt er een trailerhelling bij. Vanaf het voorjaar van 2018 kan iedereen zijn boot te water laten aan het Skieppedykje, nabij het Van Harinxmakanaal.

Wens van Harlingers in vervulling

Veel Harlingers hadden de wens voor een extra openbare trailerhelling in Harlingen. Deze wens gaat met de komst van de trailerhelling bij het Skieppedykje in vervulling.

Wethouder Le Roy: “We hebben gekeken welke locaties er in de gemeente zijn die geschikt te maken zijn voor een trailerhelling en we zijn uitgekomen bij het Skieppedykje. Bij deze locatie is de gemeente niet afhankelijk van andere partijen en het biedt de mogelijkheid om een trailerhelling te realiseren voor lange termijn. Daarnaast is de trailerhelling goed bereikbaar voor auto’s en voor boten vanaf de Singels en het Wad. Ook kan er goed gemanoeuvreerd worden en is er parkeerruimte”.

Georganiseerde sportvisserij

De georganiseerde sportvisserij is erg blij met de komst van de trailerhelling. Zij hebben toegezegd een deel van de kosten op zich te nemen. Wethouder Le Roy prijst dit gebaar: “de komst van de trailerhelling aan het Skieppedykje is voor de georganiseerde sportvisserij een schot in de roos. Zij hebben aangegeven hier veel gebruik van te gaan maken én willen dan ook mee betalen aan de aanleg. Dat is een prachtig gebaar en daar zij wij erg blij mee”.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden dit jaar voorbereid zodat meteen na het stormseizoen gestart kan worden met de bouw van de trailerhelling. De planning is dat de trailerhelling in het voorjaar van 2018 in gebruik genomen kan worden.

Locatie trailerhelling

Bellen