Home > Inwoners > Nieuws > Jongeren leren gezonde keuzes maken van topkok Pierre Wind

Jongeren leren gezonde keuzes maken van topkok Pierre Wind (14-02-2018)

Dit item is verlopen op 14-03-2018.

Topkok Pierre Wind heeft 200 leerlingen uit de 3e klas van de RSG Simon Vestdijk en de Maritieme Academie geleerd hoe zij lekker eten kunnen maken en welke gezonde keuzes er zijn. Dit deed Pierre Wind tijdens een Veggie Festival in het Entrepotgebouw.

Groente, zet je tanden er in!

De nieuwe JOGG-campagne ‘Groente, zet je tanden er in!’ is gisteren van start gegaan met een Veggie Festival. Tijdens het festival konden de aanwezige jongeren gezonde hapjes proeven zoals smoothies, vegetarische wraps, pompoensoep en salades. Deze hapjes waren eerder door vierdeklassers van beide scholen zelf bereid! Alle ingrediënten waren beschikbaar gesteld door de Jumbo. Daarnaast konden de leerlingen proeven van een burger gemaakt van kikkererwten en groentechips, aangeboden door restaurant De Lachende Koe.

Met de campagne ‘Groente, zet je tanden er in!’ wil JOGG-Harlingen aan kinderen en jongeren laten zien dat gezond eten ook erg lekker kan zijn.

In het najaar van 2017 vond de kick-off voor kinderen plaats met een Diner in het Donker. De komende periode organiseert de gemeente in samenwerking met verschillende andere partijen regelmatig activiteiten op het gebied van gezond eten.

telefonisch bereikbaar