Home > Inwoners > Nieuws > Opsporen zieke iepen van start

Opsporen zieke iepen van start (13-06-2018)

Dit item is verlopen op 30-09-2018.

Maandag 18 juni 2018 gaat de Stichting Iepenwacht Fryslân (SIF) weer van start met de jaarlijkse controle van iepen om zieke iepen op te sporen binnen de deelnemende gemeenten van de SIF.

De Iepenwacht zet hiervoor vijf inspecteurs in die de iepen gaan controleren. Tijdens de inspectieperiode – medio juni tot en met september  2018 - worden de inspecteurs graag geholpen bij het opsporen van zieke iepen door de bewoners van de deelnemende gemeentes.

Wanneer iemand een zieke iep heeft, of weet te staan, kan hij of zij dit melden via het meldingsformulier op de website: http://www.iepenwachtfryslan.nl/iepenwacht-fryslan/melden/

Hierbij wordt gevraagd de onderstaande gegevens door te geven:

• Adres + woonplaats van de zieke bomen
  • Aantal zieke bomen
  • Eigenaar van de bomen.

Iepen in Nederland worden bedreigd door iepziekte. Een dodelijke en besmettelijke ziekte die – als de ziekte haar gang kan gaan – ervoor kan zorgen dat deze zo kenmerkende boom niet meer voorkomt in het Hollands landschap. In Fryslân staan nog veel iepen die stuk voor stuk het behouden waard zijn. Stichting Iepenwacht Fryslân maakt zich met succes sterk voor het behoud van deze karakteristieke boom!

Meer informatie over Stichting Iepenwacht Fryslân, de deelnemende gemeentes en (het herkennen van) iepziekte staat op de website: http://www.iepenwachtfryslan.nl/

Automatische incasso parkeervergunning

Leeuwarden Fryslân 2018 Culturele hoofdstad van Europa