Home > Inwoners > Nieuws > Parkeren in Harlingen vanaf 2016

Parkeren in Harlingen vanaf 2016 (23-11-2015)

Dit item is verlopen op 15-11-2017.

De gemeenteraad heeft onlangs ingestemd met het parkeerbeleid binnen de gemeente Harlingen. Vanaf 1 januari 2016 gaan er verschillende zaken veranderen. Dit allemaal om het parkeren in Harlingen duidelijker en eenvoudiger te maken. We zetten een aantal belangrijke wijzigingen van het parkeerbeleid voor u op een rijtje:

We gaan naar twee parkeergebieden: Binnenstad en Vignetgebied

Voor bewoners zijn er vanaf 1 januari 2016 zijn er twee verschillende parkeervergunningen:

Binnenstad:

• u woont in het gebied binnen de singels, spoorlijn, Nieuwe Willemshaven en Nieuwe Voorhaven
  • u kunt hiermee in de hele gemeente parkeren, behalve op de Waddenpromenade, Voorstraat, Station Harlingen, Nieuwe Vissershaven, Pleintje Noorderhaven, Vijverbuurt
  • kosten: € 25,00

Vignetgebied:

• u woont buiten het gebied Binnenstad
  • u kunt hiermee alleen buiten de Binnenstad parkeren
  • kosten: € 2,50

Bezoekers kunnen langer parkeren in de binnenstad

Vanaf 1 januari 2016 kunt u 4 uur parkeren in de Binnenstad. Uitzondering is de Waddenpromenade (max 30 minuten) en de Voorstraat (max 1 uur). Een hele dag parkeren kan op de Spoorstraat (voor €2,00), bij het Station Harlingen (voor €2,00) en de Westerzeedijk (gratis).  Dagparkeren is niet meer mogelijk in het rondje Zuiderhaven-Brouwersstraat, Schritsen en Grote Ossenmarkt.

Betaald parkeren is van 9.00 - 17.00 uur (muv de Waddenpromenade).

Er komt een betere bezoekersregeling in het vignetgebied

Wanneer u bezoek krijgt, kan op verschillende manieren worden betaald voor het parkeren:

• Via een bezoekersdagkaart (deze kunt u als inwoner kopen via het digitaal loket);
  • Via betalen met een parkeer-app op uw mobiele telefoon (uw bezoek betaalt dan per minuut);
  • Op enkele plaatsen kunt u ook betalen bij een betaalautomaat.

​Werknemers mogen in de binnenstad op een beperkt aantal locaties parkeren

De werknemersparkeervergunning is vanaf 2016 nog op een beperkt aantal locaties geldig. Op deze manier blijven er meer parkeerplekken in de binnenstad beschikbaar voor inwoners en bezoekers.

Parkeervergunning verlengen vanaf december

Alle vergunningshouders ontvangen in de loop december een brief met daarin het verzoek de parkeervergunning te verlengen. Dit kan wederom via het Digitaal Loket op de website.

U heeft hiervoor uw inloggegevens nodig

Bent u uw wachtwoord kwijt, dan kunt u deze opnieuw aanvragen via www.harlingen.nl/wachtwoordkwijt.

Verlengen parkeervergunning