Home > Inwoners > Nieuws > September is de Reanimatie-maand van de gemeente Harlingen

September is de Reanimatie-maand van de gemeente Harlingen (10-09-2018)

Al 160 aanmeldingen voor de gratis reanimatiecursussen.

In september biedt de gemeente Harlingen gratis reanimatiecursussen aan voor inwoners van de gemeente. De cursussen worden gegeven door de EHBO vereniging Harlingen. Het doel is om de krachten te bundelen zodat er een stijging komt in het aantal reanimatie-burgerhulpverleners.

Aanmeldingen

Eerder dit jaar deed Stichting Fryslân Hartveilig namens de gemeente Harlingen oproep tot het aanmelden voor de reanimatiecursus. Na deze oproep zijn er veel aanmeldingen binnengekomen. Al 160 inwoners van de gemeente Harlingen zullen in september leren reanimeren. Aanmelden kan nog steeds via: www.fryslanhartveilig.frl/harlingen.

Ook wethouder Hein Kuiken leert reanimeren

Op woensdag 05 september 2018 heeft ook wethouder Hein Kuiken deelgenomen aan een reanimatiecursus. “Het is belangrijk dat er meer burgerhulpverleners zijn. Zodat bij een reanimatie-situatie in de gemeente Harlingen de overlevingskans zo groot mogelijk is”.

Meer informatie

Vorig jaar startte de gemeente Harlingen een onderzoek om in beeld te brengen hoeveel AED’s en burgerhulpverleners er nodig zijn in Harlingen. Op dit moment zijn er voldoende AED’s om Harlingen honderd procent te dekken. Wel zijn er meer burgerhulpverleners nodig.

De reanimatie-burgerhulpverlener is namelijk erg belangrijk. Tijdens de cruciale zes minuten bij een reanimatiesituatie maakt hij of zij het verschil. Ze krijgen een bericht via hun telefoon. Zo kunnen zij in actie komen en de tijd overbruggen tot de professionele hulpdiensten aanwezig zijn.

Automatische incasso parkeervergunning

Leeuwarden Fryslân 2018 Culturele hoofdstad van Europa