Home > Inwoners > Nieuws > Topsportfonds van kracht in Harlingen

Topsportfonds van kracht in Harlingen (17-04-2019)

Dit item is verlopen op 17-05-2019.

Financiële ondersteuning voor veelbelovende sporters. Sporters die vanwege financiële omstandigheden worden belemmerd in de ontwikkeling van een bijzonder talent op het terrein van sport kunnen vanaf vandaag een aanvraag doen bij het Topsportfonds van de gemeente Harlingen voor het komende seizoen. De  gemeenteraad van Harlingen heeft een bedrag van €10.000 euro beschikbaar gesteld.

Geen belemmeringen voor de ontwikkeling van talent

Eind 2018 nam de gemeenteraad van Harlingen een amendement van de PvdA aan om te komen tot invoering van een Topsportfonds. De gemeenteraad van Harlingen is van mening dat iedere sporter in de gemeente Harlingen het maximale uit zijn of haar sport moet kunnen halen en dat geld hier niet een belemmering in moet vormen.

Voorwaarden voor aanvragen

De gemeente Harlingen stelt een aantal voorwaarden voor het aanvragen van een bijdrage uit het fonds. Zo moet de (aankomende) topsporter ingeschreven staan in de gemeente Harlingen en moet aangetoond worden dat geld een belemmerende factor speelt in de talentontwikkeling. De sporter kan een seizoensgebonden subsidie aanvragen. Denk daarbij aan het gebruik maken van trainingsfaciliteiten in een bepaald seizoen. Of kan een incidentele aanvraag doen, daarbij valt te denken aan een financiële impuls om deel te kunnen nemen aan sporttoernooien.

Aanvraagtermijn

Aanvragen voor een seizoensgebonden bijdrage dienen voor 1 juni 2019 ingediend worden bij de gemeente Harlingen. Incidentele subsidies kunnen gedurende het hele jaar ingediend worden.

Meer informatie

Meer informatie en voor het invullen van het aanvraagformulier kan gekeken worden op www.harlingen.nl/topsportfonds