Home > Inwoners > Nieuws > Zonovergoten Tall Ships Races Harlingen zorgen voor ruim 335.000 bezoekers

Zonovergoten Tall Ships Races Harlingen zorgen voor ruim 335.000 bezoekers (07-08-2018)

Dit item is verlopen op 01-10-2018.

Bezoekers genoten met volle teugen van activiteiten in Friese havenstad.

De Tall Ships Races die van 3 tot en met 6 augustus 2018 in Harlingen georganiseerd werden zijn zeer succesvol verlopen. De prachtige schepen en de vele nautische activiteiten in en rondom het evenementengebied zorgden ervoor dat bezoekers zichtbaar genoten van het evenement. Het evenement leverde volle terrassen op en bracht ook vele bezoekers naar de Harlinger binnenstad. Ook hotels en campings waren volgeboekt.

Veel bezoekers op de fiets

Opvallend waren de vele fietsen in de stad. Door het mooie weer kwamen uitzonderlijk veel bezoekers met de fiets. Vervoerspartner Arriva bracht, op basis van inschattingen, ruim 22.000 reizigers, verspreid over vier dagen, naar Harlingen.

Toename bezoekers ten opzichte van 2014

Op basis van inschattingen van de organisatie, gemeente, politie en Arriva brachten in totaal 335.000 mensen een bezoek aan Harlingen. Dit jaar was Harlingen finishhaven van de zeilrace waaraan tientallen internationale Tall Ships deelnamen. Vier jaar geleden trokken de Tall Ships Races in Harlingen 220.000 bezoekers. Toen was Harlingen starthaven van de race.

Samenwerkende organisaties tevreden over verloop evenement

De samenwerkende organisaties waarin de Gemeente Harlingen, Stichting Harlingen Sail, Port of Harlingen, de politie, de brandweer, Rode Kruis, Veiligheidsregio Fryslân en Arriva vertegenwoordigd waren, kijken zeer tevreden terug op het gemoedelijke verloop van het evenement.

Gevoel van trots

De gemeente Harlingen is trots op het feit dat een evenement van een dergelijke omvang georganiseerd kan worden in Harlingen. Ook is de gemeente Harlingen trots op al haar inwoners en ondernemers. Ook zij hebben, door hun gastvrijheid, Harlingen op de kaart gezet.

(Foto: Theo de Witte)

Verlengen parkeervergunning