Home > Inwoners > Tegel eruit, Boompje erin

Tegel eruit, Boompje erin

De gemeente Harlingen organiseert in samenwerking met studenten van het Nordwin College, IVN Natuureducatie, Westra Groenrecyling en Tuinadviescentrum Gerard Bruin op 29 maart 2019 de actiedag ‘Tegel eruit, boompje erin’. Doel van de dag is inwoners de mogelijkheid te bieden een bijdrage te leveren aan de klimaatbestendigheid van onze gemeente. Om hier aan bij te dragen heeft de gemeente Harlingen tijdens deze dag een aantal aantrekkelijke acties en initiatieven voor inwoners van de gemeente Harlingen.

  • Datum: 29 maart 2019
  • Locatie: Gemeentewerken, Westerzeedijk 9 en 11
  • Tijdstip: 13.00-18.00 uur

Gratis compost

Net als voorgaande jaren kunnen inwoners van de gemeente Harlingen gratis compost ophalen voor hun tuin. Compost is een organisch restproduct komend uit organisch restafval. Compost zit vol voedingsstoffen wat bijdraagt aan een gezonde voedingsbodem voor uw tuin. Op=op.

Korting op een compostbak

Inwoners kunnen zich ter plekke inschrijven om een compostbak te reserveren. Composteren zorgt voor minder (groen)afval en levert duurzaam, organisch materiaal op voor uw tuin. Een gezonde tuin draagt vervolgens weer bij aan een gezonde flora en fauna.

Diverse modellen worden tijdens deze dag met zeer hoge korting aangeboden. Betaling van de compostbak vindt gelijktijdig met de inschrijving plaats. Aflevering op de Westerzeedijk vindt binnen enkele weken plaats. Lees verder voor modellen en prijzen: 

Korting op een regenton

Inwoners kunnen zich ook inschrijven voor het reserveren van een regenton. Diverse modellen worden tijdens deze dag met zeer hoge korting aangeboden. Betaling van de regenton vindt gelijktijdig met de inschrijving plaats. Aflevering op de Westerzeedijk vindt binnen enkele weken plaats. Lees verder voor modellen en prijzen:  

Tegel eruit, boompje erin

Inwoners kunnen op vrijdag 29 maart 2019, in ruil voor minimaal één vierkante meter (sier)bestrating, een gratis boom of struik ophalen bij de gemeente Harlingen aan de Westerzeedijk 11. Inschrijven voor deze actie kan tot 11 maart 2019. Voor deze actie geldt op=op.

Aanvraagformulier

Advies op maat:

Tijdens deze dag zijn er diverse standhouders aanwezig die u meer kunnen vertellen over:

  • Een gezonde tuin voor bijen en vlinders
  • Opvang van regenwater
  • Het gebruik van een regenton
  • Tuinadvies
  • Composteren van afval

Aanvullende informatie

De gemeente Harlingen hoopt met deze actie inwoners de mogelijkheid te bieden een bijdrage te leveren aan de klimaatbestendigheid in onze gemeente. Daarnaast hoopt de gemeente Harlingen alternatieven te bieden voor het verwerken van afval en te laten zien dat het hergebruik van organisch materiaal tevens een bijdrage kan leveren aan de biodiversiteit in onze gemeente.
 

Gemeente Harlingen

Klantcontactcentrum

Openingstijden Klantencontactcentrum

Telefonisch bereikbaar
ma t/m do 8:30 - 16:30 uur
vr 8:30 - 12:30 uur
Telefonisch: 14 0517

Vanuit het buitenland:
0031 517 492 222

Gebiedsteam

Telefonisch bereikbaar
ma t/m vr 8:30 - 16:30 uur

Telefonisch: 14 0517

Inloopspreekuur Gebiedsteam
Maandag 14.00 - 16.00 uur
Donderdag 10.00 - 12.00 uur
MFC 't Vierkant

Afspraak maken

Contactformulier