04. Over de stempas

Om te kunnen stemmen heeft u een stempas nodig. Deze ontvangt u ongeveer twee weken voor de verkiezingsdag op uw thuisadres. De stempas is het bewijs dat u mag stemmen. De voorzitter van het stembureau vraagt daarnaast altijd om een identiteitsbewijs, zodat hij de identiteit van de kiezer kan vaststellen.

Geen stempas ontvangen?

Heeft u geen stempas ontvangen? Het kan zijn dat u pas ná de dag van de kandidaatstelling officieel ingeschreven bent in de basisadministratie van de gemeente Harlingen. U bent dan kiesgerechtigd in uw vorige gemeente.

Staat u op wél officieel in de gemeente Harlingen ingeschreven, vraagt u dan in persoon alsnog uw stempas aan bij het KCC van de gemeente aan de Voorstraat 35 (Groenlandsvaarder). Dit kunt u uiterlijk één dag voor de verkiezingsdag tot 12.00 uur doen. Neemt u een geldig identiteitsbewijs mee!

Stempas kwijt?

Bent u uw stempas kwijtgeraakt? Vraagt u dan bij het KCC van de gemeente aan de Voorstraat 35 een duplicaat aan tijdens de openingstijden. Dit kunt u uiterlijk één dag voor de verkiezingsdag tot 12.00 uur doen. Daarna kunt u geen vervangende stempas meer aanvragen en dus niet deelnemen aan de verkiezingen. Neemt u een geldig identiteitsbewijs mee!

Volmacht

Als u niet zelf kunt stemmen, kunt u iemand anders vragen voor u te stemmen door middel van een volmacht.

Tegel eruit, boompje erin