Jan (86) ging 70 jaar geleden op 16-jarige leeftijd bij de Luchtmacht vanwege zijn interesse in vliegtuigen. Na diverse plaatsingen, o.a. in Duitsland, kreeg hij in 1975 de kans om op vliegbasis Leeuwarden te werken. Dat had ook zijn voorkeur, vanwege zijn interesse in watersport. En wonen in Harlingen was ideaal voor het gezin met inmiddels 3 kinderen. 

Wanda (86) geboren in Indonesië, was op jonge leeftijd wees geworden en samen met haar broer door een Nederlandse familie geadopteerd en in 1946 meegenomen naar Nederland. Wanda werkte als kleuterleidster en bij de PTT. Haar broer ging na zijn schoolopleiding bij de luchtmacht werken en werd een collega van Jan. Op zijn huwelijksdag ontmoetten Jan en Wanda elkaar. En dat het klikte blijkt uit dit jubileum. Inmiddels hebben ze 7 kleinkinderen en 1 achterkleinkind (de tweede is op komst).

Echtpaar Jan en Wanda Otten-Laurens 60 jaar getrouwd, burgemeester Sjerps brengt namens het gemeentebestuur de felicitaties over. Foto: Joachim de Ruijter