De gemeenteraad van Harlingen heeft besloten flink te investeren in de gemeentelijke organisatie. Zowel in de arbeidsvoorwaarden als in de vaste formatie. De gemeente Harlingen kan komende tijd dus veel nieuwe collega’s in dienst nemen. Daarbij wil de gemeente Harlingen de arbeidsmarktcommunicatie vanuit de organisatie verbeteren, om de aantrekkingskracht op verschillende arbeidsmarktdoelgroepen te verhogen.

Werken bij de gemeente Harlingen

De gemeente Harlingen is een compacte organisatie. Deze kleinschaligheid betekent korte lijntjes en volop samenwerken met collega’s van andere teams. Tegelijkertijd hebben medewerkers veel eigen verantwoordelijkheid en afwisselende projecten.

De organisatiecultuur is sterk ontwikkeld en sluit aan op (voor de gemeente Harlingen) belangrijke kernwaarden als: eigenzinnig, pragmatisch, betrokken en trots. Bovendien is de gemeente Harlingen met haar ligging aan het UNESCO Waddenzee Werelderfgoed, rijke cultuurhistorie, het bijzondere nautische verleden een unieke gemeente om voor te werken.

Werken bij Harlingen website

Onderdeel van de nieuwe arbeidsmarktcommunicatie is de realisatie van een nieuwe werken bij website. Potentieel nieuwe medewerkers maken hier kennis met de organisatie, hoe het is om te werken voor de gemeente Harlingen en de wijze van solliciteren. Ook is er informatie te vinden over stageplaatsen. Daarnaast zijn er diverse medewerkersportretten en verhalen ontwikkeld. Collega’s van de gemeente vertellen je op de website over hun werkzaamheden en over wat werken voor gemeente Harlingen, volgens hen, zo bijzonder maakt.

Heb je zin om te komen werken bij een eigenzinnige, trotse, mensgerichte organisatie die zich inzet voor Harlingen, Midlum en Wijnaldum? Kijk dan op Werken Bij Harlingen(externe link).