Wat is het?

Betalen voor uw parkeerkaartje via de mobiele telefoon is een alternatieve wijze van betalen voor parkeren. In Nederland is een toenemend aantal gemeenten waar men met de mobiele telefoon het starten en stoppen van het parkeren kan doorgeven. Betalen doet men achteraf via automatische incasso van rekening of creditcard. In de gemeente Harlingen kan per 2012 overal betaald worden met de mobiele telefoon.

Wat moet ik doen?

Als u uw auto heeft geparkeerd, opent u de betreffende app van uw provider op uw mobiele telefoon. Daarin geeft u aan in welke locatiecode u geparkeerd staat. De locatiecode is een nummer van vier cijfers en is vaak terug te vinden in de app van uw provider. Ook staat de locatiecode op speciale bordjes door de hele gemeente aangegeven. U kunt vervolgens via de app uw parkeertijd starten en beëindigen.

Handhaving

De parkeercontroleur controleert met de handcomputer of de auto er mag staan.

Aanmelden bij provider

Mobiel parkeren kan met elk type mobiele telefoon en via elke telefoonprovider. Het maakt dus niet uit of u een abonnement of prepaidkaart heeft. Om met de mobiele telefoon te betalen, moet u zich wel eerst aanmelden bij een van de aanbieders. De gemeente Harlingen is aangesloten bij de volgende providers:…..

Overzicht aanbieders GSM parkeren

SMS Parking(externe link)

My Order(externe link) 

Sunhill(externe link)

Parkmobile(externe link)

Park-line(externe link)

Yellowbrick(externe link)

ANWB parkeren(externe link)

MKB Brandstof(externe link)

TanQyou(externe link)

GoSparc(externe link)

Easy2pay(externe link)

ParkD(externe link)

Qpark(externe link)

ULU(externe link)

Easypark(externe link)

Stadsparkeren(externe link)

Kenteken parkeren

Stap 1:                 Parkeer uw auto en onthoud uw kenteken;

Stap 2:                 Zoek een parkeerautomaat, druk op start en voer uw kenteken in (tip: maak een foto van uw kenteken);

Stap 3:                 Bepaal de eindtijd door het parkeerbedrag te verhogen met de toetsen van 1 euro en 10 cent of kies voor een dagkaart (geldig tot 20.00 uur);

Stap 4:                 Betaal met uw pinpas;

Stap 5:                 Volg de instructies op het scherm;

Stap 6:                 U bent klaar. U hoeft niet meer terug naar de auto te lopen om het parkeerkaartje achter de voorruit te leggen.

Heeft deze informatie u geholpen?