Home

Nieuws

 • Digitale inspiratiebijeenkomst ‘Burgerparticipatie’

  Op woensdag 26 mei 2021 organiseert de gemeente Harlingen een webinar ‘Burgerparticipatie’. Aan de hand van drie boeiende sprekers en input van inwoners wil het gemeentebestuur graag inspiratie opdoen wat burgerparticipatie is of kan worden. En welke stappen hierbij horen.
  Afbeelding met gekleurde poppetjes en denkwolken, tekst inspiratiebijeenkomst burgerparticipatie
 • Vertrokken naar onbekende bestemming (BRP)

  Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, Team KCC is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de basisregistratie persoonsgegevens (BRP) staan ingeschreven.
 • Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving BRP

  Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie personen (BRP) staan ingeschreven. Het adresonderzoek heeft geen resultaat opgeleverd.

Hannemahuis
Centrum voor Harlinger cultuur en historie

Het prachtige Hannemahuis is genoemd naar de familie die er ruim twee eeuwen woonde. In 1743 betrok Sjoerd Hannema het huis. Zijn zoon Jan Hannema ( 1746-1825) was jeneverstoker en had zijn bedrijf achter het woonhuis. Het fundament van de stokerij zijn nog in het museum te zien. 

Ontdek de nieuwe website van het Hannemahuis.