Home

Nieuws

  • Meer meldingen bijzet en dumpen van afval

    Het aantal meldingen over afval stijgt de laatste maanden. Het gaat dan om bijzet van afval naast ondergrondse containers en het dumpen van afval van bijvoorbeeld bouwmaterialen of grofvuil.

  • Inwoners willen meer groen in de stad

    De afgelopen week is gemeente Harlingen benaderd door een aantal inwoners met ideeën om meer groen in de stad te krijgen. De initiatiefnemers zijn van mening dat het vergroenen van de stad eenvoudig te realiseren is, de uitdaging ligt in de bewustwording.

  • Herinrichting Trebolbuurt fase 3

    Vanaf maandag 3 april starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Trebolbuurt fase 3. Dit project omvat de herinrichting van de Admiraal Stellingwerffstraat, deel Ambachtsschoolstraat en de Bosboom Toussainstraat (over het deel van de Ambachtsschoolstraat tot Franekereind).

Uitgelicht

Duurzaam Bouwloket

Wilt u tips over energie besparen? Heeft u vragen over duurzaam (ver)bouwen? Verkent u de mogelijkheden voor het opwekken van energie? Als inwoner van de gemeente Harlingen kunt u terecht op het Duurzaam Bouwloket. Dit is een professionele, onafhankelijke organisatie die u namens de gemeente Harlingen vrijblijvend verder helpt.

Ontdek de website van het Duurzaam Bouwloket(externe link)