Maandag 4 november 2019 was de aftrap van de Week van de Mantelzorg. Mantelzorgers en zorgvragers waren uitgenodigd om een lunch bij te wonen waarbij wethouder Hein Kuiken zijn waardering uitsprak voor alles wat mantelzorgers doen.

In ontspannen setting kwamen zo’n zeventig mensen voor een lunch bij de Lachende Koe. Naast het uitwisselen van ervaringen, werd er ook gezongen. Samen met Wybe van Dijk zongen de aanwezigen het mantelzorglied van de gemeente Harlingen. 

Hoognodig

Johanna Schaap van Ouderenwerk en Steunpunt Mantelzorg benadrukt nog maar eens dat een Week van de Mantelzorg nodig is: “Veel mensen zien zichzelf niet als mantelzorger, maar doordat de zorg vaak toeneemt kan men overbelast raken. De roep om mantelzorg wordt ook steeds groter, mede omdat ouderen steeds ouder worden en de netwerken rondom kleiner worden. Waardering vanuit de gemeente in de vorm van een compliment positieve aandacht maakt dat je de zorg vol kunt houden.” Iedere tweede dinsdag van de maand is er een mantelzorgontmoeting, voor mensen die behoefte hebben aan contact en de zorg te kunnen delen.

Mantelzogers genieten van een lunch in de Lachende Koe Foto: Joachim de Ruijter

Activiteitenboekje week van de Mantelzorg