In 2022 is Harlingen weer gasthaven van de spectaculaire Tall Ships Races. Tachtig tot honderd Tall Ships nemen deel aan dit maritieme evenementen, met duizenden trainees uit meer dan dertig landen. Het evenement is van 14 tot en met 17 juli 2022.

Spectaculair maritiem evenement

Dat Harlingen en de Tall Ships Races een sterke combinatie vormen, dat was wel duidelijk! In 2014 mochten we in Harlingen al meer dan 200.000 bezoekers verwelkomen in onze prachtige havenstad. In 2018 deden we er nog een schepje bovenop met maar liefst 335.000 bezoekers.

The Tall Ships Races worden sinds 1956 georganiseerd door Sail Training International. Een van de voorwaarden die de STI stelt is dat de crew aan boord van de Tall Ships voor minimaal 50% uit trainees bestaat. Dit zijn jongeren tussen de 15-25 jaar. In 2014 vestigde Harlingen een wereldrecord door de deelname van 337 trainees! Meer informatie over de Tall Ships Races kun je vinden op de website van Harlingen Sail en van Harlingen Welkom aan Zee.

Tall Ships Experience center

Op de Nieuwe Willemshaven is sinds 2021 een Tall Ships Experience center geopend. Hier is veel informatie te vinden over de bijzondere geschiedenis van de Tall Ships, de races en de ontwikkeling van het grootse nautische spektakel in Harlingen. Daarnaast kunnen jongeren inspiratie op doen om als trainee mee te varen tijdens de race. Ontdek het experience center 

Tijdens de Tall Ships Races willen we natuurlijk dat alles zo veilig mogelijk verloopt. Om dit in goede banen te lijden hebben we huisregels opgesteld. Klik op de onderstaande knop voor de huisregels.

Huisregels Harlinger evenementen