Wie zijn wij?

De gemeente Harlingen is een zelfstandige, compacte gemeente in een veranderende maatschappij. Dat vraagt een andere manier van werken. Wij zijn niet meer de aanbodgerichte organisatie van vroeger, maar werken naar een vraaggerichte, klantgerichte organisatie waarbij flexibiliteit en professionaliteit hoog in het vaandel staan. Net als andere gemeenten staat ook Harlingen het komende jaar voor een grote uitdaging in het fysieke domein, namelijk de invoering van de Omgevingswet.

Dit ben jij:

Je bent een bouwkundige met een mbo- of hbo-diploma die goed op de hoogte is van de huidige wet- en regelgeving en van de toekomstige (Omgevingswet, Wet Kwaliteitsborging Bouw). Eén van jouw belangrijkste vaardigheden is dat je verder kijkt dan de (vergunningaan-)vraag als dat nodig
is. Je vraagt door naar de achterliggende ideeën, doelen en verwachtingen bij de initiatiefnemer en ziet erop toe dat onduidelijkheden opgelost worden. Je bewaakt op een plezierige maar duidelijke manier de gemaakte afspraken met de initiatiefnemer en de termijnen. Daarbij doe je wat nodig is en zoek je contact met collega’s, partners en andere betrokkenen. Ten slotte sta je open voor nieuwe ontwikkelingen en vind je het interessant om te experimenteren met nieuwe processen, systemen en technologieën.

Dit ga je doen:

Als vergunningverlener is jouw primaire taak het verlenen van vergunningen binnen de huidige wet- en regelgeving. Hierin ben je van begin tot eind verantwoordelijk voor de (concept)vergunningsaanvraag. In de aanloop naar de Omgevingswet zijn we bezig onze werkprocessen rondom initiatieven in de fysieke leefomgeving anders en beter in te richten. Dat zul je ook merken in je werk als vergunningverlener, want we zien voor jou een belangrijke rol in het meedenken en meewerken aan de veranderingen. Denk daarbij aan de ontwikkeling van casemanagement, procesbewaking en afspraken met ketenpartners.

Wat bieden wij jou?

  • Wij bieden je een boeiende en afwisselende functie in een professionele werkomgeving die volop in beweging is, waarbinnen collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen.
  • Je krijgt een jaarcontract, dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vast dienstverband.
  • Deze functie is gewaardeerd in schaal 9, wat een salaris van maximaal €4.048,- bruto op basis van 36-urige werkweek betekent.
  • Je hebt beschikking over een Individueel Keuzebudget (IKB), dat 17,85% van je maandsalaris bedraagt. Je kunt met het IKB keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.

Verder kun je rekenen op prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder ABP-pensioen, bedrijfsfitness en korting op verzekering.

Vragen?

Voor vragen over de vacature kun jij contact opnemen met Wiebren Wijma teamleider VVH met telefoonnummer 0517-492187.
Vraag over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Barbara Beek, P&O: 0517-492110.

Is je belangstelling gewekt?

Wij horen graag van je! Stuur je sollicitatiebrief uiterlijk 3 januari 2021 per e-mail naar: hrm@harlingen.nl