Heeft u een verslaving en lukt het niet om zelf te stoppen dan kunt u terecht bij verslavingszorg.

Ambulante verslavingszorg

Bij ambulante verslavingszorg komt een verpleegkundige van verslavingszorg bij u thuis. Samen met u wordt uw hulpvraag in kaart gebracht. Vanuit de verslavingszorg krijgt u ondersteuning bij het afkicken en het reguleren van uw gebruik. Via de huisarts kunt u vragen naar een verwijzing voor verslavingszorg. Ook kunt u zichzelf aanmelden via verslavingszorg.

Opname kliniek

Heeft u intensievere zorg nodig en is ambulante begeleiding vanuit verslavingszorg niet toereikend dan kunt u wellicht opgenomen worden in een kliniek van verslavingszorg. Via de huisarts kunt u vragen naar een verwijzing voor verslavingszorg. Ook kunt u zichzelf aanmelden via verslavingszorg. Samen met u wordt beoordeeld welke behandeling voor u het meest passend is.

Tip! Raadpleeg de volgende website:

Of kom naar het spreekuur, iedere donderdag tussen 10.00 -12.00 uur.
Locatie: Het Vierkant in Harlingen aan de Johan van Oldenbarneveltstraat 2.

Meer informatie

Zelfhulpgroep NA

De inmiddels bekende 12 stappen zelfhulpgroep NA (Anonieme Verslaafden) komt sinds april 2018 op vrijdagavond bijeen in Nieuw-Zuid op de Prinses Irenestraat 2 in Harlingen. De meeting gaat onder de naam “Thank God it’s Friday” en is aanzienlijk gezelliger dan een avondje stappen of thuis gebruiken. U voelt u de dag erna sowieso een stuk beter! Elke vrijdagavond van 19.00-21.00 uur. De koffie staat klaar.

Drugs, drank en medicijn misbruik komt voor in alle lagen van de maatschappij. 10% van alle Nederlanders heeft een verslavingsprobleem, u bent dus niet alleen!

Anoniem programma

Bijna niemand kan alleen uit de cirkel van verslaving stappen. De stap naar professionele hulpverlening of huisarts kan bijvoorbeeld te groot zijn. Veel verslaafden lijden in eenzaamheid en voelen zich onbegrepen door hun familie en kennissenkring. Daarom is er een anoniem programma wat u kan helpen clean te blijven. Door te delen kunt u helen.

Iedereen die het verlangen heeft te stoppen met gebruiken (alcohol is ook een drug!) is van harte welkom. Voor meer informatie kunt u bellen met de Zelfhulpgroep via telefoonnummer 06-51464816.