De gemeenteraad van Harlingen nodigt u van harte uit om haar gast te zijn tijdens een raadsvergadering. Een aantal keer per jaar organiseren wij een ontmoeting tussen u en de gemeenteraad. Met dit initiatief wil de gemeenteraad de inwoners meer vertrouwd maken met de gemeentelijke politiek en hoopt dat daardoor een grotere betrokkenheid bij zijn werkzaamheden ontstaat. Bent u benieuwd naar de werking van de lokale politiek? Meld u dan aan!

Aanmelden gast van de raad

Hoe werkt het?

Het programma

Vier keer per jaar wordt: “Gast van de Raad georganiseerd”. In 2019 vindt dit plaats op:

  • Donderdag 21 maart 2019
  • Woensdag 12 juni  2019
  • Woensdag 25 september 2019
  • Woensdag 11 december 2019

Het programma ziet er als volgt uit:

De avond begint om 18.00 uur met een ontvangst in het stadhuis door twee raadsleden en een griffiemedewerker. Onder het genot van soep met broodjes ontvangt u uitleg over de werkzaamheden van de gemeenteraad. Na een rondleiding door het stadhuis vindt kennismaking met de andere raadsleden, de burgemeester en wethouders plaats. Het officiële gedeelte eindigt tijdens de pauze van de raadsvergadering rond 20.45 uur.

Meer informatie

Ik heb mij aangemeld

Indien u zich heeft aangemeld, krijgt u twee weken voor de vergadering een herinnering met het programma en de vergaderstukken voor de raadsvergadering. Voor vragen kunt u bellen met de Griffier Hanna Jansen, telefoonnummer: (06) 21 18 77 81.

Heeft deze informatie u geholpen?