Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.(externe link)

  • Koopstromenonderzoek provincie Fryslân 2024!

    Gemeenten en de provincie zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. In maart start daarom in Friesland een onderzoek.

    logo gemeente Harlingen
  • Ontwerp-evenementenvisie gemeente Harlingen 2024

    Elk jaar wordt er met de inzet van vrijwilligers, ondernemers, verenigingen en stichtingen een verrassend groot aanbod aan evenementen in onze gemeente georganiseerd. De ontwerp-evenementenvisie ligt nu ter inzage.

  • Drietrapsraket Kimswerderweg

    Er komen op drie verschillende plekken werkzaamheden op de Kimswerderweg. Hier leest u in dit bericht meer over.

  • Participatiebijeenkomst over de toekomst van het centrum van Harlingen

    Op woensdagavond 13 maart 2024 vond de participatiebijeenkomst plaats over het centrum van Harlingen.

    participatiebijeenkomst 13 maart 2024
  • Ruim je omgeving op en verdien geld voor je club!

    Dit jaar kun je weer meedoen aan Samen Harlingen Schoon en €100 verdienen door een opruimactie te organiseren. Vorig jaar werden er 27 opruimacties georganiseerd en waren er bijna 600 deelnemers.

    Flyer voor Samen Harlingen Schoon. Ruim de buurt op en verdien tot 100 euro voor je club!
  • Hulp bij kwijtschelding gemeente- en waterschapsbelasting

    De belastingaanslag voor de Gemeentelijke Belastingen en het Wetterskip valt rond 27 februari op de mat. Of in de berichtenbox van MijnOverheid. Hebt u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding

    Decoratieve afbeelding
  • Een jaar vol energie

    In 2024 gaan we verder met energie besparen, groen doen en houden we vooral aandacht voor elkaar. We nodigen jullie uit om deze plaat zo creatief mogelijk in te kleuren (iedereen mag meedoen).

  • Harlingen zet in op zelfmoordpreventie

    ​​​​​​​Elke dag overlijden er mensen door zelfdoding. Wie denkt aan zelfdoding, voelt zich vaak eenzaam en onbegrepen. Gemeente Harlingen sluit aan bij de campagne ‘Ik zie je (1K Z1E J3)’ van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Een goed gesprek kan in sommige gevallen enorm opluchten en soms het begin zijn van een oplossing.

    Poster ik zie je van zelfmoordpreventie 113
  • Kerstboominzameling 2024

    Op 4 en 5 januari 2024 zijn er weer een hoop kerstbomen ingezameld. Hier vind je het totale aantal en de winnende lotnummers!

  • Wijzigingen parkeren 2024

    In Harlingen en Midlum is er betaald parkeren. We willen hiermee de leefbaarheid van de stad en de dorpen waarborgen. Onze insteek daarbij is een eenvoudig en eerlijk parkeersysteem voor iedereen. Voor 2024 zijn er wijzigingen waarover de gemeente u graag wil informeren.

  • Definitieve uitslag gemeente Harlingen

    Donderdag 23 november 2023 heeft de centrale telling op kandidaatsniveau plaatsgevonden.

  • Indrukwekkende opening van "Helmen Vol Verhalen" Expositie in Harlingen

    Op zaterdag 30 september vond de langverwachte opening van de foto expositie "Helmen Vol Verhalen" plaats. De expositie is in samenwerking met Harlinger veteranen naar het Entrepotgebouw gebracht. De expositie werd zaterdag geopend door burgemeester Ina Sjerps.