Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van zichzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en duurzame keuzes te maken voor de toekomst.

Hoe werkt het?

Wat is Maatschappelijke Diensttijd?

Een Maatschappelijke Diensttijd (MDT)-plek is een plaats bij een organisatie of bedrijf, waar jongeren van 16 t/m 27 jaar hun talenten ontdekken en enthousiast kunnen worden voor een bepaald vakgebied.

In de praktijk

De jongeren komen als groep, tweetal of alleen. Organisaties bieden een plek gedurende 5 maanden, waarbij de jongere 16 uur per week in de dagelijkse praktijk meedraait. Goede begeleiding is natuurlijk belangrijk, daarom stelt de organisatie die een plek biedt een mentor beschikbaar.

Thema’s

MDT-plekken bieden jongeren de kans om binnen een bepaald thema brede maatschappelijke ervaring op te doen. De mogelijke thema’s waar jongeren mee aan de slag gaan zijn bijvoorbeeld: natuur, landbouw & duurzaamheid, communicatie, media & politiek, techniek, welzijn, zorg & gezondheid en intercultureel.

Tip! Raadpleeg de volgende website: Maatschappelijke Diensttijd  (externe link)

Tijdspad MDT Divers