Gebiedsteam Harlingen

Het Gebiedsteam Harlingen is er voor iedereen en alle leeftijden in Harlingen, Wijnaldum en Midlum. U kunt terecht met al uw vragen op het gebied van zorg, welzijn en inkomen. 

Stadsteam

Medewerkers van het stadsteam richten zich op volwassenen. Bij hen kunt u voor vragen terecht over eenzaamheid, verslaving, relaties, veiligheid, zorg, inkomen, werk en omgaan met een beperking en mantelzorg.

Jeugdteam

Kinderenen jongeren, ouders, opvoeders en betrokkenen kunnen terecht bij het Jeugdteam van Gebiedsteam Harlingen. Hier kunnen vragen bijvoorbeeld over school, opvoeding, sociale contacten, eenzaamheid, pesten, gedragsproblemen samen met u en uw kind worden besproken.

 • via de school van uw kind;
 • via de huisarts;
 • via de telefoon: 14 0517 (keuze 2)
 • via de mail: gebiedsteam@harlingen.nl
 • in MFC Het Vierkant, J. van Oldenbarneveldstraat 2, 8862 BB Harlingen. Daar bent u welkom van maandag 14.00 tot 16.00 uur en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

  Contactformulier

  Uitleg DigiD

   

  Coronamaatregelen Gebiedsteam Harlingen

  Gebiedsteam ook tijdens lockdown goed bereikbaar

  Ook tijdens de lockdown blijven wij bereikbaar voor alle mensen in Harlingen die vragen, hulp en ondersteuning van het Gebiedsteam nodig hebben. Ook voor professionals. 

  Eerst telefonisch contact

  Telefonisch zijn wij iedere werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur bereikbaar op het algemene nummer 140517 keuze 2. We kijken samen met u of we uw vraag telefonisch kunnen beantwoorden. In de afgelopen periode is gebleken dat dit heel goed lukt bij een groot aantal vragen.

  Huisbezoek blijft onder voorwaarden mogelijk 

  In die situaties waarin het via de telefoon niet meer mogelijk is en er toch dringend ondersteuning nodig is komen wij wel op huisbezoek of vragen wij u om naar het Vierkant te komen. We houden ons hierbij aan de maatregelen die gelden. Hierdoor is onze werkwijze op een aantal punten aangepast en wij volgen daarbij altijd de regels van de Rijksoverheid. We zullen dan ook in alle gevallen aan u vragen of u gezond bent. Hebt u of uw gezinsleden geen klachten dan kunnen we bij u op bezoek komen of u ontvangen in het Vierkant.

  Voorzorgsmaatregelen tijdens huisbezoek en in het Vierkant

  Tijdens het huisbezoek maken wij gebruik van een mondkapje, we houden 1 ½ meter afstand en maken geen gebruik van aangeboden koffie of thee o.i.d. In het Vierkant vragen wij u ook om 1 ½ meter afstand te bewaren, uw handen te desinfecteren en om een mondkapje te gebruiken in de hal en gangen. Op deze manier kunnen we samen met u en eventueel andere betrokkenen goed met elkaar in gesprek. 

  Geen spreekuur

  Helaas kunnen we het spreekuur nog steeds niet door laten gaan. Daarom met nadruk onze oproep om vooral telefonisch contact met ons op te nemen
   

  Uitleg Coronavirus