Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Grote belangstelling voor gratis Biobakjes

  Onder grote belangstelling gaf wethouder Harry Boon de formele aftrap voor de acties voor Minder Afval Harlingen. De eerste actie is het uitdelen van gratis Biobakjes en -zakjes aan inwoners van gemeente Harlingen.
  Wethouder Harry Boon geeft Biobakje aan inwoner
 • Gebiedsverbod voor 16 jongeren in centrum Harlingen

  Sinds half oktober 2020 is het onrustig in de binnenstad van Harlingen. Een groep jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 20 jaar zorgt voor veel overlast met geluid, vernielingen en  een dreigende sfeer.
 • Harlingen is flink wat circusartiesten rijker!

  De workshops werden gehouden om kinderen in coronatijd wat vertier te geven. Ze leerden de kneepjes van het circusvak en genoten zichtbaar van een onvergetelijke workshop.
 • Kattenkop op nieuwe brug Reatille Wijnaldum

  De brug Reatille wordt komende winter vernieuwd. De brugleuning wordt voorzien van een kattenkop met reflecterende ogen. 
 • Nieuwe regeling voor huishoudens in financiële nood door corona

  Deze zogenaamde TONK-regeling is vanaf media maart beschikbaar.
 • In memoriam oud-burgemeester Pieter (Bé) Jansema

  Jansema was van 1989 tot 1998 burgemeester. Een kundig bestuurder die veel voor Harlingen heeft gedaan.
 • WOZ-waarde horecapanden voor 2021 naar beneden bijgesteld

  De gemeente Harlingen steekt de horeca waar dat volgens de uitvoeringsregels mogelijk is graag de helpende hand toe in coronatijd.
 • Actie band op spanning zeer geslaagd

  Afgelopen vrijdag vond deze actie plaats. In totaal zijn er 79 auto’s gecontroleerd. 82% hiervan had te weinig spanning in de banden. Deze auto’s besparen samen per jaar 287 liter brandstof. Per auto is de gemiddelde besparing €15,65 (brandstof, minder bandenslijtage, etc.).
 • Evenement organiseren? Vraag tijdig vergunning aan!

  Harlingen is een echte evenementenstad. En alhoewel het nu nog koffiedik kijken is, mogen er later dit jaar hopelijk weer evenementen plaatsvinden. Daar wil de gemeente dan ruim baan aan geven zodat de stad weer kleur krijgt en gaat bruisen.
 • Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving BRP

  Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie personen (BRP) staan ingeschreven. Het adresonderzoek heeft geen resultaat opgeleverd.
 • Laag inkomen? Vraag dan financiële bijdrage aan!

  Heeft u een bijstandsuitkering of een andere uitkering? Of een laag inkomen uit werk? Dan kunt u extra financiële bijdragen aanvragen. Zo kunt u misschien kwijtschelding krijgen voor gemeentelijke heffingen. Of een vergoeding voor schoolkosten van uw kinderen.
 • Gratis Biobakje en Biozakjes voor inwoners Harlingen

  Gemeente Harlingen werkt samen met Omrin én inwoners aan een duurzame gemeente met minder restafval. Daarom organiseren de gemeente en Omrin allerlei leuke en ludieke acties. Een van de acties is het aanbieden van een gratis Biobakje en Biozakjes voor onze inwoners.
  Flyer Biobakje