Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Herdenking bevrijding Harlingen

  Deze herdenking vond afgelopen vrijdag 16 april plaats.
  logo gemeente Harlingen
 • Etalage Foto-Expositie “75+1 jaar Vrijheid” van start

  HARLINGEN - Om toch enige aandacht aan de viering van onze vrijheid te besteden, heeft gemeente Harlingen samen met Ondernemend Harlingen en Stichting BENG een foto-expositie op touw gezet.
  Flyer foto expositie 75+1 jaar vrijheid!
 • Samen naar een aardgasvrije gemeente Harlingen en Waadhoeke

  In 2050 wordt er in Nederland geen aardgas meer gebruikt voor het verwarmen van woningen of voor het koken. Dit is een ingrijpende verandering voor alle inwoners en daarom gaat deze overgang stapsgewijs. Voor het opstellen van de Transitievisie Warmte slaan de gemeenten Harlingen en Waadhoeke de handen ineen.
  logo gemeente Harlingen
 • Leerlingen ontdekken biodiversiteit op hun eigen schoolplein

  Wethouder Harry Boon overhandigde vandaag samen met Agnes Bakker van IVN Natuureducatie de ontdekkist over biodiversiteit aan IKC Prins Johan Frisoschool in Harlingen. Hiermee leren kinderen over de biodiversiteit rondom school door zelf te gaan onderzoeken en ontdekken.
  Wethouder Boon en Agnes Bakker (IVN) overhandigen de Ontdekkist
 • Heel Harlingen Vlagt op 17 april

  Op zaterdag 17 april is het 75+1 jaar geleden dat Harlingen bevrijd is. Daarom een oproep aan alle inwoners van Harlingen om op zaterdag 17 april massaal te vlaggen.
 • Wetterskip Fryslân knapt de keersluis Sas in Harlingen op

  Wetterskip Fryslân start op dinsdag 13 april 2021 met het opknappen van de keersluis Sas Harlingen. Na bijna twintig jaar zijn de vier stalen sluisdeuren, aandrijvingen en andere installatieonderdelen toe aan een grondige onderhoudsbeurt.
  De SAS brug in Harlingen
 • Paasboodschap burgemeester Roel Sluiter

  Burgemeester Roel Sluiter heeft voor alle inwoners uit gemeente Harlingen een paasboodschap.
  Foto van burgemeester Roel Sluiter
 • Eiland parkeren in Harlingen: makkelijker, veiliger en leuker!

  Sinds 1 januari 2021 is de gemeente Harlingen exploitant van de langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg, het parkeerterrein aan de Westerzeedijk en de parkeergarage op de Waddenpromenade. In het 1e kwartaal van 2021 heeft de gemeente Harlingen hard gewerkt aan het verbeteren van de parkeerterreinen en voorzieningen.
  Wethouder Harry Boon deelt het eerste zakje paaseieren uit aan een bezoeker
 • Maand Senioren en Veiligheid 1 april van start

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom start op 1 april vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen de Senioren en Veiligheidsmaand.
  65+er die zijn pincode beschermt tijdens het intoetsen
 • Gemeente stelt €200.000,- beschikbaar om het culturele leven na corona voor Harlingen te behouden

  B&W gaan dorps- en buurthuizen, culturele en maatschappelijke instellingen en vrijwilligersorganisaties jeugd helpen om in en na coronatijd te blijven bestaan. Via de nieuwe ‘Tijdelijke Subsidieregeling Coronafonds’ kan er een aanvraag voor een bijdrage worden ingediend.
 • Waadhoeke en Harlingen slaan handen ineen voor sterke regio

  De regio biedt nog volop kansen om te groeien op gebied van welvaart, economie en welzijn. De sectoren agrifood, maritiem, schone energie, toerisme en recreatie, maakindustrie en bouw bieden de meeste kansen. Er is dus veel potentie, tot 22% groei van de economie tot 2030
  logo gemeente Harlingen
 • Aangepaste openingstijden gemeente Harlingen

  In verband met de komende feestdagen zijn er aangepaste openingstijden voor de gemeente Harlingen.