Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Vraag uw reisdocument op tijd aan

  Van veel mensen verloopt in 2024 het reisdocument. Sinds maart 2014 zijn paspoorten en identiteitskaarten voor meerderjarige namelijk geen 5 jaar, maar 10 jaar geldig. Vanaf 2024 verlopen deze eerste reisdocumenten en gaat het aantal aanvragen enorm groeien.

  logo gemeente Harlingen
 • Gamen om Junior Cyber Agent te worden: Gemeente Harlingen introduceert HackShield

  Kinderen brengen steeds meer tijd online door, spelend, appen en surfend op social media. Helaas zijn ze vaak onwetend over de gevaren die hierbij komen kijken. Om kinderen beter te beschermen tegen online risico’s, werkt de gemeente Harlingen samen met de politie om het educatieve spel HackShield te introduceren.

  Decoratieve afbeelding over het zoeken van Cyber Agents
 • Oude sluisdeuren kleine sluis hergebruikt bij entree Balklandpark

  Afgelopen winter zijn de houten vloeddeuren van de kleine sluis (einde van de Rozengracht naar Zuiderhaven) vervangen. Het houtwerk is inmiddels zo’n 50 jaar oud. Als sluisdeuren konden deze niet meer hun rol vervullen. Wel kunnen deze mooie houten deuren nog worden ingezet als decoratieve, nautische aankleding.

  Decoratieve afbeelding van de hergebruikte vloeddeuren
 • “Nieuwe” hybride pendelbussen nu te zien op de weg

  De gemeente Harlingen heeft drie nieuwe pendelbussen aangeschaft om gebruikers van het langparkeerterrein van en naar de rederij Doeksen te vervoeren. Vorige week is de eerste al in gebruik genomen, de andere twee bussen worden nu klaar gemaakt om de weg op te gaan.

  Nieuwe hybride pendelbus
 • Wethouder Hendrik Sijtsma op pad met groep 8 van ’t Wad

  Op maandag 13 mei had Wethouder Hendrik Sijtsma met alle kinderen van groep 8 van basisschool ’t Wad afgesproken. Dit was het vervolg op het bezoek aan de burgemeester van vorige maand.

  Fotobijschrift: Wethouder Sijtsma en groep 8 boven op de uitkijktoren van het Badhuus
 • Gratis sporthulpmiddelen uitproberen met Uniek Sporten Uitleen

  Uniek Sporten Uitleen maakt het mogelijk voor mensen met een fysieke beperking om deel te nemen aan sport en beweging. Of je nu een tennisrolstoel, handbike of een ander sporthulpmiddel nodig hebt, via dit initiatief is er van alles mogelijk. Hier lees je meer over het aanbod en de mogelijkheden.

  logo gemeente Harlingen
 • Jetze Pascal en Annemarie Lichtendahl 60 jaar getrouwd

  Op 8 mei vierden Jetze Pascal (82) en Annemarie Lichtendahl (78) hun diamanten huwelijk, georganiseerd door hun dochters Anja, Astrid en Mieke. Het was een grote dag vol feestelijkheden. Beginnend met de ‘toer van hun leven’.

  Decoratieve afbeelding van Jetze en Annemarie.
 • Organiseer een opruimactie in gemeente Harlingen en verdien €100,- voor de club!

  Dit jaar kunnen jullie weer meedoen aan Samen Harlingen Schoon en €100 verdienen door een opruimactie te organiseren. Vorig jaar werden er 27 opruimacties georganiseerd en waren er bijna 600 deelnemers.

  Informatieve afbeelding over Samen Harlingen Schoon
 • Ontdek de Driewielfiets

  Wil je graag op pad met de fiets maar ben je bang om te vallen? Dan is een driewielfiets een ideale oplossing. Door de extra wielen die de fiets heeft, hoef je op een driewieler niet zelf het evenwicht te bewaren.

 • Terugkijken Dodenherdenking Algemene Begraafplaats, Zeeliedenmonument en Wijnaldum

  Op 4 mei vonden er op verschillende plekken in gemeente Harlingen herdenkingen en kransleggingen plaats. De verschillende herdenkingen zijn opgenomen en de video's daarvan kunt u terugkijken.

  Logo van het 4 en 5 mei comité
 • Toespraak burgemeester Sjerps Dodenherdenking 2024

  Op zaterdag 4 mei 2024 stonden we stil bij de nationale Dodenherdenking. Hier leest u de toespraak die burgemeester Ina Sjerps heeft gehouden tijdens de herdenking bij de Algemene Begraafplaats te Harlingen.

 • Zwemmen in open water: waar moet je rekening mee houden?

  Het mooie weer komt steeds vaker voor en biedt de mogelijkheid in open water te zwemmen. Lees hier wat aandachtspunten zijn voor dit zwemseizoen.

  Afbeelding van de Waddenzee gemaakt achterop een boot