Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.(externe link)

 • Help de Pieten de CatchFish te vullen

  Tijdens hun reis van Spanje naar Harlingen zagen Sinterklaas en de Pieten heel veel in de zee gewaaide plastic flessen drijven. De Pieten hebben de flessen uit zee gevist. Komende zaterdag gaan de Pieten de flessen samen met wethouder Hendrik Sijtsma in de CatchFish stoppen.

 • Gemeente Harlingen helpt u een passende zorgverzekering te kiezen

  Gemeente Harlingen vindt het belangrijk dat uw zorgverzekering aansluit bij uw zorgwensen en dat u alleen betaalt voor zorg die u nodig heeft. Om dat makkelijker te maken, heeft gemeente Harlingen samen met Poliswijzer.nl een digitale vergelijkingshulp gemaakt.

 • Friese gemeenten kleuren oranje: stop geweld tegen vrouwen

  Wereldwijd wordt van 28 november tot en met 10 december aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen. Dit gebeurt door middel van de campagne ‘Orange the World’. Kenmerkend voor de campagne zijn de gebouwen die in steden over de hele wereld oranje worden uitgelicht.

 • Welke sporter of sportteam verdient de Hotze Schuiltrofee?

  Net als vorig jaar wordt er begin januari 2023 de Hotze Schuiltrofee uitgereikt.

 • Nieuw parkeerbeleid vanaf januari 2023 in gemeente Harlingen

  Parkeren is op veel plekken mogelijk in de gemeente. Vanaf 1 januari geldt een nieuw parkeerbeleid.

 • Lancering werken bij Harlingen website

  Onderdeel van de nieuwe arbeidsmarktcommunicatie is de realisatie van een nieuwe werken bij website. Potentieel nieuwe medewerkers maken hier kennis met de organisatie, hoe het is om te werken voor de gemeente Harlingen en de wijze van solliciteren.

 • Harlingen verwelkomt The Passion 2023

  Op 6 april 2023 komt The Passion naar Harlingen!

 • Informatiemarkt crisisopvang asielzoekers 

  De gemeente Harlingen en de Veiligheidsregio Fryslân organiseren een informatiemarkt op maandag 28 november 2022 voor de inwoners van de gemeente Harlingen over de crisisnoodopvang voor asielzoekers. 

 • Eerste beweegroute Harlingen gereed

  Wethouder Hendrik Sijtsma heeft op maandag 14 november het laatste bordje opgehangen van de eerste beweegroute in Harlingen. Deze beweegroute bevind zich op de grens van de wijken Oosterpark, Groot Ropens en Ludinga en gaat voor een groot deel door het Harlinger Bos.

 • Bestemmingsplancontrole Oostpoort

  Op maandag 15 november vond een grootschalige handhavingsactie plaats op een gedeelte van het industrieterrein Oostpoort in Harlingen.

 • Beleid voor het kappen van bomen en de nieuwe aanplant

  Het groenbeleid van gemeente Harlingen is het behouden en versterken van de groenstructuur. Dit betekent dat we waar mogelijk nieuwe bomen planten en we zo min mogelijk bomen kappen.

  logo gemeente harlingen
 • Webinars voor werkende mantelzorgers én hun werkgevers

  Wat doe jij voor mantelzorgers in je bedrijf? Al met kleine acties maak je grote impact op jouw medewerkers met mantelzorgtaken. Hoe je een mantelzorgvriendelijk bedrijf wordt, hoor je tijdens de webinar.

RSS feed