Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Digitale inspiratiebijeenkomst ‘Burgerparticipatie’

  Op woensdag 26 mei 2021 organiseert de gemeente Harlingen een webinar ‘Burgerparticipatie’. Aan de hand van drie boeiende sprekers en input van inwoners wil het gemeentebestuur graag inspiratie opdoen wat burgerparticipatie is of kan worden. En welke stappen hierbij horen.
  Afbeelding met gekleurde poppetjes en denkwolken, tekst inspiratiebijeenkomst burgerparticipatie
 • Vertrokken naar onbekende bestemming (BRP)

  Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, Team KCC is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de basisregistratie persoonsgegevens (BRP) staan ingeschreven.
 • Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving BRP

  Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie personen (BRP) staan ingeschreven. Het adresonderzoek heeft geen resultaat opgeleverd.
 • Harry Boon daagt inwoners uit met Minder Afval Harlingen

  Met een videoboodschap geeft wethouder Harry Boon vandaag de aftrap voor de afvalchallenge ‘Minder afval Harlingen’. Deze actie richt zich op het verminderen van het restafval in de (grijze) container.
  Wethouder Boon scheidt zijn afval
 • Videoverslag 4 mei herdenking algemene begraafplaats

  Een videoverslag van de herdenking op de algemene begraafplaats.
  Gedenkkruis begraafplaats Harlingen
 • Videoverslag herdenking Zeeliedenmonument

  Vandaag werden de zeelieden herdacht die omgekomen zijn tijdens de 2e Wereldoorlog.
  Zeeliedenmonument Waddenpromenade Harlingen
 • Vlaggen Dodenherdenking gaat niet overal door

  In verband met de slechte weersomstandigheden met harde wind vandaag, gaat het vlaggen op de Grote Kerk niet door. Bovendien is in afstemming met de burgemeester besloten om het vlaggen op het dak van het Stadhuis te verplaatsen naar het pleintje voor het Stadhuis.
  logo gemeente Harlingen
 • Voorwaarden TONK-regeling versoepeld in Noordwest-Friesland

  TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. De regeling biedt tijdelijke financiële ondersteuning voor noodzakelijke woonlasten voor mensen die door de corona-maatregelen fors minder inkomsten hebben uit loon of uit een eigen bedrijf.
  logo Harlingen
 • Willem Hansma (81) en Tjitske Westra (81) 60 jaar getrouwd.

  Willem Hansma is geboren in Zwagerveen maar als 4-jarig jonkje is hij met zijn ouders verhuisd naar Sexbierum. Tjitske Westra is geboren in Sexbierum en verhuisde met haar ouders op 7 jarige leeftijd naar Hitzum.
  Burgemeester Sluiter met het jubilerende echtpaar Hansma-Westra (foto: Ubbo Posthuma)
 • Dodenherdenking 2021 in Harlingen

  Op dinsdag 4 mei 2021 wordt in Harlingen de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. U kunt de bijeenkomst en kranslegging op de algemene begraafplaats live volgen.
  Gedenkkruis begraafplaats Harlingen
 • Spoorstraat weer open

  Op 28 april is de Spoorstraat weer opengegaan voor het doorgaande verkeer. De komende weken wordt er nog hard gewerkt aan de fietspaden, voetpaden, aansluitende wegen en pleinen.
  Spoorstraat weer open voor doorgaande verkeer
 • Van het gas af! Vul de enquête in

  Nederland gaat van het aardgas af, dat geldt dus ook voor de gemeenten Harlingen en Waadhoeke. Beide gemeenten werken op dit moment samen aan een stappenplan om in 2050 aardgasvrij te zijn. We houden graag rekening met uw mening bij het opstellen van het stappenplan. U kunt uw mening delen via de enquête.
  logo Harlingen