Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Woensdag 13 oktober vierden Henk en Tiny Kuipers hun 65-jarig huwelijksjubileum. Samen waren ze oprichters en eigenaar van bakkerij Kuipers in Harlingen.
  Burgemeester Ina Sjerps overhandigt een bos bloemen aan Henk Kuipers en Tiny Kuipers-Beekema
 • Harlingen heeft ‘de Race of the Classics voor Young Professionals’ aan de kade van De Nieuwe Willemshaven verwelkomt. Gedurende deze race leren 250 jongen talenten uit het bedrijfsleven aan boord van 11 klassieke schepen hoe het is om te zeilen op zee.
 • Het afgelopen jaar heeft de gemeente onderzocht of het haalbaar is om de nieuwe huisvesting van de ambtenaren in het centrum van Harlingen te centreren. Uit de onderzoeken blijkt dat dit mogelijk is.  Het college heeft daarom besloten om aan de raad voor te stellen om de keuze te maken voor de huisvesting in het centrum.
  Artist impression van mogelijke uitwerking fysieke verbinding ambtelijke huisvesting. ©Sax Architecten
 • ​​​​​​​De vragenlijst over de omgevingsvisie is door meer dan 700 personen ingevuld. Deze vragenlijst is in juni en juli van dit jaar door gemeente Harlingen uitgezet. Met de vragenlijst “Hoe ziet Harlingen er in 2040 uit?” haalden we de ideeën van inwoners en andere belangstellenden op over de toekomst van gemeente Harlingen.
  logo gemeente
 • Wil je een horecagelegenheid in Harlingen bezoeken en niet steeds je QR-code van je Coronacheck-APP of testbewijs laten zien? Haal dan iedere vrijdag of zaterdag tussen 16.00-22.00 uur een polsbandje bij de voormalige bloemenkiosk ter hoogte van de Voorstraat 35 te Harlingen.
 • Op IKC Het Noorderlicht werd er vrijdagochtend extra aandacht aan duurzaamheid besteed. De dag werd afgetrapt met het duurzaamheidskwartetspel, aangeboden aan de scholen door de gemeente Harlingen.
  Wethouder Boon speelt kwartet met de kinderen van groep 6 op Het Noorderlicht.
 • Op woensdag 13 oktober is het van 15.00-20.00 uur Open Dag bij Nieuw Zuid. Wethouder Erik de Groot verzorgt de opening en iedereen die komt krijgt een leuke attentie mee naar huis!
 • Ontdek welke sport bij jou past op de ‘Markt van de mogelijkheden’! De markt is speciaal voor inwoners met een fysieke en lichamelijke beperking.
 • In 2019 heeft gemeente Harlingen Zeelenberg uitgekozen voor de ontwikkeling van een kleinschalig recreatiepark met 50 huisjes en een centrale voorziening aan de Westerzeedijk. Bent u nieuwsgierig naar hoe het park eruit komt te zien?
  Impressie recreatiepark Zeelenberg
 • Eindelijk is het zover! Per 1 november hebben alle Bibliotheken in Noord Fryslân een Informatiepunt Digitale Overheid. Zo kan de Bibliotheek alle inwoners van Noord-Fryslân op weg helpen bij het omgaan met de digitale overheid.
  Wethouder Erik de Groot opent het Informatie Punt Digitale Overheid in de bibliotheek van Harlingen.
 • Bureau Zelfstandigen Fryslân werkt voor de Gemeente Harlingen en is vanaf 1 september 2021 iedere donderdag van 10:00 tot 12:00 aanwezig op Multifunctioneel Centrum Het Vierkant in Harlingen.
 • Zaterdagochtend is het kunstwerk ‘ Broken Jug’ van Frank Stella geplaatst. Met het aandraaien van de bouten verankerden wethouders Harry Boon, Erik de Groot en Paul Schoute het kunstwerk in de Harlinger grond.