Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • De Omgevingswet verplicht elke gemeente om een omgevingsvisie op te stellen. Deze omgevingsvisie vormt de basis voor het omgevingsplan. Het omgevingsplan vervangt straks alle bestemmingsplannen en andere regels voor de fysieke leefomgeving. Het is daarom erg belangrijk om nu al goed na te denken over de inhoud van de omgevingsvisie.
  logo gemeente Harlingen
 • Dan is dit je kans! De gemeente Harlingen onderzoekt de mogelijkheden om Tiny Houses te realiseren op de locatie van voormalig basisschool De Diamant aan de Vierkantsdijk.
 • De heer Woudstra is vrijdag 4 juni 2021 103 jaar oud geworden.
  Burgemeester Ina Sjerps bezoekt de heer Woudstra, oudste inwoner van Harlingen.
 • Loco-burgemeester Erik de Groot heeft het echtpaar met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM gefeliciteerd op maandag 31 mei. 
  Wethouder Erik de groot met echtpaar Jonkman-Poeze
 • Net als voorgaande jaren laat Harlingen weer zien een financieel gezonde gemeente te zijn die prima de eigen broek kan ophouden. Over 2020 laat het huishoudboekje van de gemeente namelijk een positief saldo van € 3 miljoen zien.
 • Vanmorgen openden gedeputeerde Avine Fokkens van provincie Fryslân en wethouders Erik de Groot en Paul Schoute van gemeente Harlingen de drijvende pier in de Waddenzee. Dit ponton is onderdeel van het project WadNu. Met dit pilotproject zet de gemeente het strand van Harlingen weer op de kaart. Door het  plaatsen van algenschermen, blijft het strand namelijk schoon van algensmurrie.
  Gedeputeerde Avine Fokkens van provincie Fryslân en wethouders Erik de Groot en Paul Schoute van gemeente Harlingen op de drijvende pier in de Waddenzee. ©Ubbo Posthuma
 • Op 1 juni is de campagne ‘Leeg je hoofd, lucht je hart’ in heel Friesland gestart. Zo willen we ervoor zorgen dat alle kinderen van gescheiden ouders in Friesland weten dat ze voor een luisterend oor terecht kunnen bij een Buddy van Villa Pinedo.
 • Tijdens deze jaarlijkse dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het bewustzijn van ouderenmishandeling. Het kan gaan om fysieke, mentale of seksuele mishandeling maar ook financiële uitbuiting of verwaarlozing. Afgelopen jaar heeft Veilig Thuis Friesland 86 meldingen ontvangen van ouderenmishandeling. Bekijk de folder wat ouderenmishandeling is en wat u er tegen kunt doen.
 • Er is een corona teststraat bij de Waddenhal ingericht. Teststraten zijn onderdeel van het regeringsplan om de samenleving in heel Nederland stapsgewijs verder te openen.
 • De nieuwsbrief Westerzeedijk is weer uit! In deze nieuwsbrief meer informatie over de stand van zaken van het recreatiepark en de bijbehorende sanering. Ook de voortgang in het Balklandpark en het wandelpad komen aan bod. Daarnaast vertellen we meer over de algenschermen en de activiteiten op het strand deze zomer.
  Impressie toekomstig Balklandpark
 • Op 26 mei hield het gemeentebestuur een inspiratiesessie. Samen met interessante sprekers en inwoners uit de gemeente Harlingen is verkend waar onder andere de kansen liggen en hoe het vervolgproces eruit kan zien.
  Afbeelding met gekleurde poppetjes en denkwolken, tekst inspiratiebijeenkomst burgerparticipatie
 • In de afgelopen jaren is veel gesproken over het belang van goede kinderopvang. De gemeente heeft zich hiervoor zeer actief ingezet. We hebben hierbij de samenwerking gezocht met de Integrale Kind Centra (IKC) in Harlingen en de GGD.